RSS

BREAKING NEWS

Kan du gætte, hvor vi oftest flyver hen? Her er lufthavnens Top 10...

Af Kenneth Karskov // Hvor tror du vi oftest rejser hen, når vi stiger ombord på flyet i Københavns Lufthavn? Svaret er hverken New York eller Bangkok, men en stor europæisk hovedstad - kan du gætte hvilken? Københavns Lufthavne har offentliggjort listen m…

Qatar dropper USA-romance

Af Kenneth Karskov // Qatar Airways dropper den planlagte investering i American Airlines. Det kommer ovenpå en kølig modtagelse af planerne fra det amerikanske flyselskabs ledelse og medarbejdere. Det var i slutningen af juni at Qatar udtrykte interesse i…

Her er verdens 15 bedste flyselskaber i 2017

Af Kenneth Karskov // Lille spejl på væggen dér, hvem er det bedste flyselskab i verden her? Kåringer findes der mange af i flybranchen, men den årlige World Airline Awards, som analysefirmaet Skytrax står bag, har efterhånden fået status af, at være flybr…

  • 1
  • 2
  • 3

Cimber Sterling i problemer

  • Written by:

Det er ikke fordi, det vælter ind med gode nyheder for Jørgen Nielsen og ledelsen i CimberSterling for tiden. Først måtte selskabet halvere prisen på deres aktier i forbindelse med børsintroduktionen, så kunne de se Norwegian rykke ind på deres kerneruter og nu kommer historierne om selskabets snarlige konkurs.

Netmedierne svømmer i dag over af artikler i stil med “Konkurs- frygt truer Cimber”, hvor svenske online rejsebureauer angiver, at de er holdt op med at sælge Cimber Sterling billetter. Problemet er, at rejsebureauernes bagvedliggende forsikringsselskab ikke vil dække billetter fra Cimber Sterling.

Av for den! Det er en alvorlig sag, og Cimber Sterling er da også hurtigt ud og afvise alle anklager i en pressemeddelelse. Her står følgende at læse:
– Det er udelukkende svenskejede rejseudbydere, der midlertidigt ikke udbyder
ferierejser, men fortsat forretningsrejser med Cimber Sterling.
– Den samlede omsætning fra disse bureauer udgør på årlig basis omkring 25
millioner kroner svarende til under 1½ pct. af Cimber Sterlings omsætning.
– Alle danske erhvervsrejsebureauer og turoperatører sælger Cimber Sterlings
billetter.
– Cimber Sterling har ikke registreret nogen nedgang i salget af billetter siden
offentliggørelsen af børsprospektet.

Flyselskabet selv, mener altså ikke, der er nogen problemer. Der findes dog også et ordsprog som siger, at der sjældent går røg af en brand, uden der er ild, så pønser du på at booke en flybillet med Cimber Sterling, så læs lige den her anbefaling jeg har skrevet på Viviro.com omkring sikker bestilling af flybilletter: Du skal selv sikre dine flybilletter mod konkurs.

********

Tilføjelse: Jeg kan se, at der stadig er en del, som finder ind til dette indlæg, og derfor er det på sin plads lige at tilføje, at ovenpå Cimbers børsintroduktionen – læs evt. “Cimber Sterling lander på Børsen” – så sælger de svenske online rejsebureauer igen Cimber Sterling flybilletter som normalt.