RSS

BREAKING NEWS

Emirates gør klar til A380 nummer 100

Af Kenneth Karskov // Verdens største operatør af dobbeltdækkerflyet A380 gør klar til at modtage fly nummer 100. Det sker fredag den 3. november 2017. Over 80 millioner passagerer har siddet på en af Emirates snart hundrede eksemplarer af verdens største …

Godt nyt for dansk turisme: Kinesisk flyselskab til København

Af Kenneth Karskov // Københavns Lufthavn kan se frem til at kunne tilføje et kinesisk flyselskab til porteføljen fra næste forår. Kina er et af verdens største markeder fra flytrafik, og den danske turistbranche higer efter flere kinesiske turister til la…

Indisk fly-topchef: Norden er interessant, men...

Af Kenneth Karskov // “Vi kan sagtens forestille os flere destinationer i Europa”, siger Guarang Shetty, en af de to øverstplacerede i det ambitiøse indiske flyselskab Jet Airways, til Flybranchen.dk. Jet Airways er Indiens næststørste flyselskab, kun over…

  • 1
  • 2
  • 3

Finnair strejker

  • Written by:

Piloterne hos Finnair er sure, så nu står flyene på jorden. Finnair strejker, og det sker lige midt i den værste tid for flyselskabet overhovedet.

Som skrevet i dette tidligere indlæg her på bloggen, så var Finnair i farezonen for at blive ramt af strejke. Den strejke er nu blevet en realitet, for de finske piloter har afvist et mæglingsforslag fra den finske rigsombudsmand, så fra i dag bliver flyene på jorden.

Mens det er en kilde til stor irritation for kunderne – på nuværende tidspunkt er over 400 flyvninger aflyst, hvilket går ud over 32.000 passagerer – så må det samtidig også være kilde til en ordentlig omgang hovedpine for ledelsen i Finnair. Selskabet giver røde tal på bundlinjen, og den tidligere topchef valgte at gå af tidligere på året, da det ikke lykkedes ham at få en aftale på plads med medarbejderne om at skære i omkostningerne, og piloterne har tre gange i træk afvist et mæglingsforslag. Sagens kerne er, at piloterne gerne vil fastholde vilkårene fra 2008-aftalen, mens ledelsen på den anden side ikke mener, at der er råd til så gunstig en aftale, sådan som flybranchen ser ud anno 2009.

Alle mandagens afgange er aflyst, og det samme gælder tirsdagens flyvninger. Kun Finnairs charterflyvninger ser ud til at gå fri af strejken.