RSS

BREAKING NEWS

Nu kan du betale sædegebyret med bonuspoint

Af Kenneth Karskov // Gratis flybilletter, opgraderinger og hotelværelser. Det er mange muligheder for at bruge bonuspoint, men i takt med at de traditionelle flyselskaber er begyndt at opkræve gebyrer for ting, der tidligere var en del af flybillettens pris,…

Nu kommer der lavprisfly mellem Europa og Indien

Af Kenneth Karskov // Det islandske lavprisselskab WOW air har annonceret, at de vil åbne en rute til den indiske hovedstad Delhi. Dermed tager islændingene hul på en ny æra, hvor det bliver muligt at flyve lavpris til verdens største demokrati. Hidtil har…

Når flyselskaber sponserer fodbold... og det stikker af for dem

Af Kenneth Karskov // I sidste måned kunne Qatar Airways meddele, at de bliver ny sponsor for det italienske fodboldhold AS Roma. Dermed kommer flyselskabets navn på maven af de ikoniske bordeauxrøde trøjer indtil sommeren 2021. AS Roma er et af Italiens s…

  • 1
  • 2
  • 3

Finnair strejker

  • Written by:

Piloterne hos Finnair er sure, så nu står flyene på jorden. Finnair strejker, og det sker lige midt i den værste tid for flyselskabet overhovedet.

Som skrevet i dette tidligere indlæg her på bloggen, så var Finnair i farezonen for at blive ramt af strejke. Den strejke er nu blevet en realitet, for de finske piloter har afvist et mæglingsforslag fra den finske rigsombudsmand, så fra i dag bliver flyene på jorden.

Mens det er en kilde til stor irritation for kunderne – på nuværende tidspunkt er over 400 flyvninger aflyst, hvilket går ud over 32.000 passagerer – så må det samtidig også være kilde til en ordentlig omgang hovedpine for ledelsen i Finnair. Selskabet giver røde tal på bundlinjen, og den tidligere topchef valgte at gå af tidligere på året, da det ikke lykkedes ham at få en aftale på plads med medarbejderne om at skære i omkostningerne, og piloterne har tre gange i træk afvist et mæglingsforslag. Sagens kerne er, at piloterne gerne vil fastholde vilkårene fra 2008-aftalen, mens ledelsen på den anden side ikke mener, at der er råd til så gunstig en aftale, sådan som flybranchen ser ud anno 2009.

Alle mandagens afgange er aflyst, og det samme gælder tirsdagens flyvninger. Kun Finnairs charterflyvninger ser ud til at gå fri af strejken.