Norwegians frontalangreb på CimberSterling

Ti nye ruter fra Norwegian, var nyheden på dagens pressemøde med Bjørn Kjos og hans folk på Hilton hotellet ved Københavns lufthavn. Karup, Billund og Rønne bliver nye destinationer for Norwegian, og dermed er der blæst til angreb. De øvrige syv ruter fortoner sig lidt i mediebilledet, for det er med de tre danske indenrigsruter, at det står helt klart at nu går Norwegian efter struben.

På Karup-ruten vil Norwegian flyve tre gange dagligt – ligesom de også vil på Billund, mens Bornholm kun får en daglig afgang – til gengæld, så vil det betyde en fordobling af antallet af sæder mellem København og Karup. Det er godt for forbrugerne, for det betyder lavere billetpriser og Norwegian spiller da også ud med 149,- pr. vej.

Til gengæld er det dårlige nyheder for CimberSterling. Hidtil har denne rute været en af deres guldruter, hvor der var gode penge at tjene, men den indtjening er nu i fare, og Norwegians nye aggresive udspil kan vise sig at give store problemer for CimberSterling.

Netop nu forbereder Jørgen Nielsen og hans folk deres entre på Børsen for at rejse penge til at fortsætte eventyret, som de satte i gang med overtagelsen af Sterlings konkursbo. CimberSterling slider i det, og for dem kommer Norwegians udmeldning på det værst tænkelige tidspunkt.

Norwegian folkene hævder, at de “trafik avler trafik”, så flere billige sæder lokker folk ud at flyve. Så de konkurrerer altså også med toget og bilen, men det er ikke dér, det kommer til at gøre mest ondt.

Det er hos CimberSterling.


Posted

in

by