Strejker midt i en krisetid

Mange traditionelle ruteselskaber har det hårdt i øjeblikket. Det betyder nedskæringer, fyringer og øget pres på medarbejderne, hvis flyselskaberne skal overleve. Det går ikke altid stille for sig, og flere steder er der varslet strejker.

– Iberia har strejket. Og det midt i den værste tid for det spanske selskab nogensinde.

– Personalet hos British Airways truer med at strejke. Flyselskabet vil af med 3.700 medarbejdere, for det ellers stolte britiske selskab har det ikke for godt, og er hårdt ramt af de faldende indtægter på First og Business Class, hvor en stor del af indtjeningen tidligere kom fra. En julestrejke er på tapetet, hvis ikke parterne bliver enige.

– Finnairs piloter er ude med et strejkevarsel fra d. 16. november og en arbejde-efter-reglerne aktion, hvor de vil afvise al overarbejde. Finnair slider, fordi selskabet har satset benhårdt på ruterne til Asien, som i øjeblikket oplever et ordentligt dyk i efterspørgslen.

– SAS’ danske kabinepersonale og piloter er endnu ikke enige med ledelsen. Hvis ikke de kommer frem til en aftale, er en strejke ikke nogen usandsynlig udgang.


Posted

in

by