RSS

BREAKING NEWS

Islandsk flyselskab er et flyvende teater

Af Kenneth Karskov // Icelandair kan i år fejre 80 års fødselsdag, og det fejrer flyselskabet med en række anderledes initiativer. Flyselskabet har således fået en britisk teatergruppe til at undervise kabinepersonalet i performanceteater. Formålet er, at …

Flyselskab hædrer dansk EM-triumf

Af Kenneth Karskov // Det er i dag 25 år siden, at det danske fodboldlandshold slog Tyskland i EM-finalen, og dermed skrev dansk historie. Den begivenhed hædrer lavprisselskabet Norwegian nu. Flyselskabet offentliggør i dag, at nyeste “halehelt” - som er N…

Qatar Airways vil købe bid af American Airlines

Af Kenneth Karskov // Qatar Airways vil købe sig ind i oneworld-partneren American Airlines. Det har selskabet netop offentliggjort i en pressemeddelelse. Qatar Airways sigter i første omgang på at købe op til 4,75% af aktierne i det amerikanske flyselskab…

  • 1
  • 2
  • 3

Air Canada åbner København – Toronto

  • Written by:

Air Canada har forsøgt det før uden held, men nu prøver de en gang til: Fra 25. juni 2010 kommer der igen en direkte rute fra København til Canada.

Turen til Toronto bliver den eneste direkte rute fra Skandinavien til Canada. Toronto er Canadas største by, og herfra er der gode forbindelser med Air Canada til en lang række byer i Canada, USA og Sydamerika.

Air Canada vil bruge en Boeing 767-300 ER på ruten mellem København og Toronto. 211 passagerer er der plads til ombord, af disse er 24 sæder på Executive First. Alle passagerer ombord har egen skærm og netstik til computere. Flyvetiden til Toronto er 8 timer og 30 minutter.

For at få en god idé om oplevelsen ombord på Air Canadas Economy Class på denne flytype, så se denne foto-report fra en tur fra Toronto til London.

Air Canada Executive First er selskabets Business Class, som er indrettet i en “sildebensformation”. Det er første gang vi ser denne konfiguration i København, og mens den er perfekt for folk, der rejser alene, er den ikke velegnet til to, der rejser sammen. Det er nok nemmere at klikke på rapporten her for at se nærmere omkring indretning og forplejning ombord på et Air Canada fly af samme type som kommer til København.

Air Canada fløj dagligt samme rute fra 2. maj 1999 frem til slutningen af september 2001, men indstillede den som konsekvens af 11. september 2001. Den 28. maj åbnede selskabet atter Toronto-ruten fra København, men endnu engang måtte selskabet trække sig. Dengang forsøgte de med fem ugentlige afgange.

Air Canada fløj sidste år med over 31 millioner passagerer til 170 destinationer – heraf 58 i Canada og 55 i USA. Air Canada er medlem af Star Alliance, og du optjener således SAS Eurobonus point på den nye rute.