RSS

BREAKING NEWS

Officielt: Royal Jordanian åbner rute til København

Af Kenneth Karskov // Så er det officielt: København får endnu en interkontinental rute, når flyselskabet Royal Jordanian begynder at flyve mellem København og Jordans hovedstad, Amman, d. 3. juni 2018. "København bliver den 45. destination i Royal Jordani…

A380 reddet - Emirates bestiller 36 fly mere

Af Kenneth Karskov // Emirates køber 20 nye dobbeltdækkerfly og får en option på yderligere 16 eksemplarer af verdens største passagerfly, og dermed kan Airbus holde gang i produktionen af det enorme fly frem til 2029. Der er et nærmest symbiotisk forhold …

Det vrimler med nye USA ruter - og nu kommer tre mere...!

Af Kenneth Karskov // Icelandair har allerede to nye amerikanske destinationer på tapetet i 2018 - Dallas og Cleveland - men nu tilføjer selskabet yderligere tre byer i USA til deres rutenetværk. To af de nye destinationer har Icelandair tidligere fløjet t…

  • 1
  • 2
  • 3

British Airways i farezonen for julestrejke

  • Written by:

Rygterne har længe svirret omkring en strejke i British Airways. Et par flyselskaber har allerede været ramt af strejker i år – dette gælder Finnair og Iberia – og den næste som står for skud kunne meget vel være British Airways.

Hvorvidt British Airways strejker over julen eller ej, bliver afgjort om en lille uges tid. Ifølge flere engelske medier, så er vurderingen at risikoen for en strejke er relativ stor, som i givet fald vil starte d. 21. december.

Det er et rigtigt trist tidspunkt med en strejke, for det vil ramme mange tusinde passagerer, som skal enten frem eller tilbage inden jul. Desværre er der ikke det store man kan gøre lige nu, hvis man har købt en billet med British Airways og gerne vil være sikke på at komme frem inden julemaden står på bordet.

For langt de fleste flybilletter i dag kan ikke refunderes, så den fristende tanke om at annulere et sæt billetter og købe et andet bliver hurtigt en meget dyr fornøjelse. Omvendt, så skal man også have i baghovedet, at flybilletterne heller ikke bliver billigere, jo tættere man kommer på afrejsedagen. Især ikke op mod jul!

I tilfælde af en strejke, så skal flyselskabet som udgangspunkt hjæpe en videre med et andet fly. Problemet er bare, at flyene i forvejen er godt fyldt op med folk op til højtiden, og en strejke vil give problemer for mange tusinde mennesker der gerne vil over på en anden afgang, og den kombination betyder, at der bliver rift om de sidste ledige pladser. I værste fald er der nogen, der ikke kommer afsted.

Det er jo selvfølgelig et worst-case scenario, for om alt går vel, så er problemerne løst inden da, og vi når aldrig frem til en strejke. Skulle de ske, at British Airways strejker, og står man med en billet til en af deres fly i hånden, så er mit bedste råd at være i lufthavnen i MEGET god tid.

For jo tidligere man møder op, jo bedre chancer har man for at blive hjulpet af flyselskabets personale.