RSS

BREAKING NEWS

Emirates gør klar til A380 nummer 100

Af Kenneth Karskov // Verdens største operatør af dobbeltdækkerflyet A380 gør klar til at modtage fly nummer 100. Det sker fredag den 3. november 2017. Over 80 millioner passagerer har siddet på en af Emirates snart hundrede eksemplarer af verdens største …

Godt nyt for dansk turisme: Kinesisk flyselskab til København

Af Kenneth Karskov // Københavns Lufthavn kan se frem til at kunne tilføje et kinesisk flyselskab til porteføljen fra næste forår. Kina er et af verdens største markeder fra flytrafik, og den danske turistbranche higer efter flere kinesiske turister til la…

Indisk fly-topchef: Norden er interessant, men...

Af Kenneth Karskov // “Vi kan sagtens forestille os flere destinationer i Europa”, siger Guarang Shetty, en af de to øverstplacerede i det ambitiøse indiske flyselskab Jet Airways, til Flybranchen.dk. Jet Airways er Indiens næststørste flyselskab, kun over…

  • 1
  • 2
  • 3

Cimber ruster sig til indenrigskamp: Timedrift på København – Aalborg

  • Written by:

Cimber Sterling gør sig klar til kamp. Norwegian har blæst til angreb med deres nye indenrigsruter, hvoraf de første starter op i begyndelsen af det nye år.

Som modsvar lover Cimber Sterling nu at indføre timedrift på ruten mellem København og Aalborg. Den rute er nu ellers heftigt trafikeret allerede, og bl.a. SAS har ment, at der var overkapacitet og at en af aktørerne på et tidspunkt må trække sig ud.

“Flere og bedre indenrigsafgange”, lyder budskabet fra Cimber Sterling, og “bedre” dækker her over, at afgangstidspunkterne bedre skal matche efterspørgslen. Det er ikke kun Aalborg ruten, der bliver optimeret, det samme kommer til at ske for København – Karup ruten.

Karup ruten vil i det nye år nærmest opleve en fordobling af kapacitet, når Norwegian starter denne rute op. Det norske lavprisselskab har blæst til angreb ved at sende et par 737’ere til Karup på daglig basis, og de mange ekstra sæder vil utvivlsomt etyder lavere priser, hvilket vil presse indtjeningen alvorligt på en af de ruter, som er blevet kaldt Cimber Sterlings “guldruter”.

Det er primært Cimber Sterlings mindre propelfly – ATR-42 og ATR-72 – som er udset til at piske frem og tilbage på de danske indenrigsruter. Spørgsmålet er naturligvis, hvor disse ekstra fly skal komme fra? Comber Sterling er ved at få leveret en ekstra Boeing 737, men de små propelfly er i dag optaget på andre danske indenrigsruter. Så for at få materiel nok til Aalborg satsningen, så kan Cimber Sterling blive nødsaget ofre en af deres andre danske indenrigsruter.

Cimber Sterling har også annonceret, at de begynder online check-in på de danske indenrigsruter – samt et par enkelte udenrigsruter – for at lade passagererne spare tid ved skrankerne i lufthavnen. Dette vil især tiltrække forretningsfolk, der ikke rejser med bagage. Samtidig giver Cimber Sterling gratis kaffe/the ombord, aviser og SAS Eurobonus point.