RSS

BREAKING NEWS

Emirates gør klar til A380 nummer 100

Af Kenneth Karskov // Verdens største operatør af dobbeltdækkerflyet A380 gør klar til at modtage fly nummer 100. Det sker fredag den 3. november 2017. Over 80 millioner passagerer har siddet på en af Emirates snart hundrede eksemplarer af verdens største …

Godt nyt for dansk turisme: Kinesisk flyselskab til København

Af Kenneth Karskov // Københavns Lufthavn kan se frem til at kunne tilføje et kinesisk flyselskab til porteføljen fra næste forår. Kina er et af verdens største markeder fra flytrafik, og den danske turistbranche higer efter flere kinesiske turister til la…

Indisk fly-topchef: Norden er interessant, men...

Af Kenneth Karskov // “Vi kan sagtens forestille os flere destinationer i Europa”, siger Guarang Shetty, en af de to øverstplacerede i det ambitiøse indiske flyselskab Jet Airways, til Flybranchen.dk. Jet Airways er Indiens næststørste flyselskab, kun over…

  • 1
  • 2
  • 3

Air India kigger på København

  • Written by:

Air India kigger efter et alternativ til Frankfurt som europæisk hub. Den tyske stor-lufthavn er godt pakket efterhånden, og i forbindelse med at det kommende indiske Star Alliance medlem kigger på Dublin som en mulighed, så dukker København også op.

The other airports in the running as potential alternatives to Frankfurt are Copenhagen, Denmark and Vienna, Austria.

Air Indias operation i Frankfurt går ud på at sakse flyene ind fra Mumbai og Delhi i Indien og så videre til New York og Chicago i USA. Det skulle være den samme model, som inderne gerne vil overføre til Dublin, Wien eller København.

For knap et år siden lukkede SAS ruten fra København til Delhi i forbindelse med nedskæringerne, så for Kastrup vil det være et scoop at få en direkte rute til Indien. Lufthavnen har jo på det seneste haft held med at tiltrække nye langruter med bl.a. Qatar Airways til Doha, Air Canada til Toronto og Delta til New York JFK.

Tilmed er Indiens nationale flyselskab på listen over næste medlemmer af Star Alliance og forventes optaget i slutnignen af 2010. Det giver mulighed for at optjene SAS Eurobonus, hvilket er et godt salgsargument på disse breddegrader.

Alligevel skal man dog nok tage nyheden med et gran salt. Air India ridder ikke samme dag de sadler, flyselskabet har det svært i Indien, hvor de er hårdt presset af Jet Airways og Kingfisher Airlines, og så er København ikke øverst på deres liste.

Så mon dog. Men man skal jo aldrig sige “aldrig”