RSS

BREAKING NEWS

Emirates gør klar til A380 nummer 100

Af Kenneth Karskov // Verdens største operatør af dobbeltdækkerflyet A380 gør klar til at modtage fly nummer 100. Det sker fredag den 3. november 2017. Over 80 millioner passagerer har siddet på en af Emirates snart hundrede eksemplarer af verdens største …

Godt nyt for dansk turisme: Kinesisk flyselskab til København

Af Kenneth Karskov // Københavns Lufthavn kan se frem til at kunne tilføje et kinesisk flyselskab til porteføljen fra næste forår. Kina er et af verdens største markeder fra flytrafik, og den danske turistbranche higer efter flere kinesiske turister til la…

Indisk fly-topchef: Norden er interessant, men...

Af Kenneth Karskov // “Vi kan sagtens forestille os flere destinationer i Europa”, siger Guarang Shetty, en af de to øverstplacerede i det ambitiøse indiske flyselskab Jet Airways, til Flybranchen.dk. Jet Airways er Indiens næststørste flyselskab, kun over…

  • 1
  • 2
  • 3

Vulkanaske lukker europæisk luftrum

  • Written by:

Islandsk vulkanaske har betydet mange tusinde strandede passagerer i danske lufthavne og endnu flere i resten af Europa. Størstedelen af europæisk lufttrafik er lammet, og fra Danmark er al flytrafik aflyst. Kastrup har været lukket siden torsdag d. 15. april 2010 kl. 18 og forventes tidligst at åbne lørdag kl 14. Helsinki lufthavn blev allerede tidligt fredag meddelt lukket indtil lørdag d. 17. april kl. 15.

Luftrummet over Danmark, Sverige, Norge, Storbrittanien, Irland, Tyskland, Polen, Tjekkiet, Belgien, Holland, Slovakiet, Frankrig og dele af Rumænien mv. er lukket. Dette inkluderer store europæiske knudepunkter som Londong Heathrow, Paris Charles de Gaulle, Frankfurt og Schiphol i Amsterdam.

Konsekvenserne ved at flyve gennem en askesky kan være dramatiske, og en række tidligere episoder er beskrevet her. Du kan også læse mere om dine rettigheder hvis dit fly er forsinket ved at klikke her!

Lufthansa har aflyst alle fly indtil lørdag kl. 10, mens Ryanair har aflyst alt indtil mandag middag. Alle europæiske selskaber tilbyder ombookning til en anden afgang eller pengene tilbage for de passagerer, der bliver ramt.

Forvent dog store forsinkelser i tiden umiddelbart efter luftrummet bliver åbnet igen.

***opdateret lørdag kl. 11.04***

Dansk luftrum er lukket til tidligst natten til søndag kl. 02. Forvent dog kaos og mange forsinkelser, når flytrafikken genoptages.