RSS

BREAKING NEWS

Her er verdens 10 bedste flyselskaber ifølge Tripadvisor

Af Kenneth Karskov // Tripadvisor har afholdt deres årlige Travelers' Choice prisuddeling, og i 2018 er det Singapore Airlines, som rejsesiden kårer til verdens bedste flyselskab. Tripadvisors liste er baseret på de mange anmeldelser, som millioner af brug…

4 millioner har fløjet med Norwegian mellem Aalborg og København

Af Kenneth Karskov // Otte gange om dagen flyver Norwegian på indenrigsstrækningen mellem København og Aalborg. Med årene er det blevet til rigtigt mange passagerer, og nu kan flyselskabet meddelele, at de har rundet 4 millioner rejsende på strækningen. ”T…

Icelandair får fabriksnye fly

Af Kenneth Karskov // Bedre plads i kabinen og nye vinduer med bedre udsyn. Sådan præsenterer Icelandair fordelene for passagererne ved deres nye fly, Boeing 737 MAX 8. Det islandske flyselskab har længe været trofast overfor Boeing og har en lang traditio…

  • 1
  • 2
  • 3

Vulkanaske lukker europæisk luftrum

  • Written by:

Islandsk vulkanaske har betydet mange tusinde strandede passagerer i danske lufthavne og endnu flere i resten af Europa. Størstedelen af europæisk lufttrafik er lammet, og fra Danmark er al flytrafik aflyst. Kastrup har været lukket siden torsdag d. 15. april 2010 kl. 18 og forventes tidligst at åbne lørdag kl 14. Helsinki lufthavn blev allerede tidligt fredag meddelt lukket indtil lørdag d. 17. april kl. 15.

Luftrummet over Danmark, Sverige, Norge, Storbrittanien, Irland, Tyskland, Polen, Tjekkiet, Belgien, Holland, Slovakiet, Frankrig og dele af Rumænien mv. er lukket. Dette inkluderer store europæiske knudepunkter som Londong Heathrow, Paris Charles de Gaulle, Frankfurt og Schiphol i Amsterdam.

Konsekvenserne ved at flyve gennem en askesky kan være dramatiske, og en række tidligere episoder er beskrevet her. Du kan også læse mere om dine rettigheder hvis dit fly er forsinket ved at klikke her!

Lufthansa har aflyst alle fly indtil lørdag kl. 10, mens Ryanair har aflyst alt indtil mandag middag. Alle europæiske selskaber tilbyder ombookning til en anden afgang eller pengene tilbage for de passagerer, der bliver ramt.

Forvent dog store forsinkelser i tiden umiddelbart efter luftrummet bliver åbnet igen.

***opdateret lørdag kl. 11.04***

Dansk luftrum er lukket til tidligst natten til søndag kl. 02. Forvent dog kaos og mange forsinkelser, når flytrafikken genoptages.