RSS

BREAKING NEWS

A380 reddet - Emirates bestiller 36 fly mere

Af Kenneth Karskov // Emirates køber 20 nye dobbeltdækkerfly og får en option på yderligere 16 eksemplarer af verdens største passagerfly, og dermed kan Airbus holde gang i produktionen af det enorme fly frem til 2029. Der er et nærmest symbiotisk forhold …

Det vrimler med nye USA ruter - og nu kommer tre mere...!

Af Kenneth Karskov // Icelandair har allerede to nye amerikanske destinationer på tapetet i 2018 - Dallas og Cleveland - men nu tilføjer selskabet yderligere tre byer i USA til deres rutenetværk. To af de nye destinationer har Icelandair tidligere fløjet t…

Fra i dag: Større morgenfly til København

Af Kenneth Karskov // Nu kommer der endelig flere sæder på eftertragtede morgenafgang ud af Midtjylland. Flyselskabet DAT har i den seneste tid haft så gode bookingtal på eftertragtede afgange om morgenen fra Midtjyllands Lufthavn til København, så selskabet …

  • 1
  • 2
  • 3

Vulkanaske lukker europæisk luftrum

  • Written by:

Islandsk vulkanaske har betydet mange tusinde strandede passagerer i danske lufthavne og endnu flere i resten af Europa. Størstedelen af europæisk lufttrafik er lammet, og fra Danmark er al flytrafik aflyst. Kastrup har været lukket siden torsdag d. 15. april 2010 kl. 18 og forventes tidligst at åbne lørdag kl 14. Helsinki lufthavn blev allerede tidligt fredag meddelt lukket indtil lørdag d. 17. april kl. 15.

Luftrummet over Danmark, Sverige, Norge, Storbrittanien, Irland, Tyskland, Polen, Tjekkiet, Belgien, Holland, Slovakiet, Frankrig og dele af Rumænien mv. er lukket. Dette inkluderer store europæiske knudepunkter som Londong Heathrow, Paris Charles de Gaulle, Frankfurt og Schiphol i Amsterdam.

Konsekvenserne ved at flyve gennem en askesky kan være dramatiske, og en række tidligere episoder er beskrevet her. Du kan også læse mere om dine rettigheder hvis dit fly er forsinket ved at klikke her!

Lufthansa har aflyst alle fly indtil lørdag kl. 10, mens Ryanair har aflyst alt indtil mandag middag. Alle europæiske selskaber tilbyder ombookning til en anden afgang eller pengene tilbage for de passagerer, der bliver ramt.

Forvent dog store forsinkelser i tiden umiddelbart efter luftrummet bliver åbnet igen.

***opdateret lørdag kl. 11.04***

Dansk luftrum er lukket til tidligst natten til søndag kl. 02. Forvent dog kaos og mange forsinkelser, når flytrafikken genoptages.