RSS

BREAKING NEWS

Indisk fly-topchef: Norden er interessant, men...

Af Kenneth Karskov // “Vi kan sagtens forestille os flere destinationer i Europa”, siger Guarang Shetty, en af de to øverstplacerede i det ambitiøse indiske flyselskab Jet Airways, til Flybranchen.dk. Jet Airways er Indiens næststørste flyselskab, kun over…

Lufthansa bekræfter: Vil købe Alitalia

Af Kenneth Karskov // Blot få dage efter Lufthansas delvise overtagelse af airberlin, er det store flyselskab nu ude at bekræfte, at det har budt på et andet skrantende flyselskab: Italienske Alitalia. Lufthansa har dog besluttet ikke at byde på hele Alita…

Se listen: SAS åbner 5 ny ruter fra København

Af Kenneth Karskov // SAS åbner 5 nye ruter fra København. Det sker i forbindelse med flyselskabets  sommerprogram 2018, som selskabet tager hul på d. 24. marts næste år. Fra Københavns Lufthavn vil der være direkte SAS-flyvninger til Mellemøstens Paris, B…

  • 1
  • 2
  • 3

Australske flypassagerer sure på Lurpak

  • Written by:

Det er faktisk nogle måneder siden historien kørte i de australske medier, men nu er den nået til Danmark og fundet frem flere steder. Kort sagt handler sagen om, at australske passagerer ombord på det australske flyselskab Qantas på en australsk indenrigsrute IKKE får serveret australsk smør! De får derimod dansk Lurpak på bakken.

Hos Qantas får man Lurpak smør ombord - og det er ikke populært

En lille hyggelig historie, som man med et vist held godt kan få en god konflikt ud af – bare se min overskrift her: “Australske passagerer sure på Lurpak”. Den slags lader politikerne heller ikke deres næse gå forbi, så en forarget politisk røst er det naturligvis lykkedes at finde.

Qantas forsvarer sig med at Lurpak er billigere end australsk smør (og sjovt nok har jeg set australsk smør i Danmark som er billigere end Lurpak!), og for at undgå fyringer af australske medarbejder, så har de valgt det billige danske smør.

Egentlig er det ikke noget, der kan hidse mig voldsomt op, og jeg forstår udemærket at Qantas har valgt den billigste leverandør. Personligt har jeg dog altid haft det sådan, at et flyselskab er den bedst tænkelige ambassadører for det land, det repræsenterer.

Jeg har derfor altid nydt at flyve med South African Airways og få serveret sydafrikansk mad med sydafrikanske vine og en den sydafrikanske afart af Bailey’s – Amarula – til kaffen. Eller få Hong Kong-specialiteten Dim Sum ombord på Cathay Pacific og fisk fanget i det indiske Ocean ombord på Air Mauritius. På den måde starter ferien allerede ombord på flyet, men jeg må også ærligt tilå, at i den sammenhæng så er smøret ikke udslagsgivende for mit vedkommende. Der skal mere til.

For Qantas er der både godt og skidt i historien om det forhadte Lurpak smør: For på den korte bane får selskabet en del dårlig presse for en af de allermindste ting i hele det kæmpe set-up et flyselskab er. Det gode er, at det fortæller dem en masse om, hvordan deres “hjemmepublikum” stadig er meget passioneret omkring deres produkt, og forbinder Qantas med det bedste fra Australien. Og det er ubetinget positivt!

For at se de australske mediers behandling af sagen, så kig se evt. ABC News’ artikel om sagen: Qantas criticised over foreign butter