RSS

BREAKING NEWS

7 tips til at komme hurtigt igennem Københavns Lufthavn

Af Kenneth Karskov // Påsken er en af de travleste tider på året i Københavns Lufthavn, og det forventes at hele 1 million rejsende skal igennem lufthavnen i løbet af fem dage, fra fredag d. 23. marts til tirsdag d. 3. april. Derfor har Københavns Lufthavn…

Åh nej... Nordens bedste lufthavn er IKKE længere København

Af Kenneth Karskov // Skytrax har netop offentliggjort vinderne af World Airport Awards 2018, og mens Singapore kan indtage en førsteplads på listen over verdens bedste lufthavne, så er der dårlige nyheder for København, som ikke længere kan kalde sig Nordens…

Stor debat: Hvordan ser fremtiden ud i flybranchen?

Af Kenneth Karskov // Hvordan ser flybranchen ud i fremtiden? Er gebyrer og lavpris den eneste vej frem eller er der plads til alternativer? Hvornår begynder vi at se, de flyrejsende tage miljøet alvorligt? Hvordan kommer det til at påvirke branchen med en un…

 • 1
 • 2
 • 3

Norwegian bestiller Boeing 787 Dreamliner

 • Written by:
Norwegian vælgere Boeing 787 Dreamliner

Norwegian bestiller Boeing 787 Dreamliner

Rygterne har længe svirret om langruter hos Norwegian, og flyselskabet har da også flittigt pustet til ilden og kommenteret på rygterne. I dag kommer så første håndgribelig bevis på, at der rent faktisk er ved at ske noget, for Norwegian underskriver i dag en aftale om leasing af to styk Boeing 787 Dreamliner fra ILFC.

Nordmændene skriver i en pressemeddelelse, at de kigger på yderligere 4-6 fly af samme type. Altså i alt seks til otte langdistancemaskiner, hvilket er ganske ambitiøst. Til sammenligning har SAS 11 langdistancefly (7 Airbus 340-300 og 4 Airbus 330-300).

De to første fly skal efter sigende blive leveret i foråret 2012. Dette vil jeg dog tage med et gran salt, for en lang række selskaber står til at få leveret fly af denne type før Norwegian får deres maskiner, og da den første Dreamliner ikke er leveret endnu, så kan der snildt gå mere end halvandet år før de får deres maskiner.

Første kunde til Boeing 787 Dreamliner er det japanske Star Alliance medlem ANA, mens første europæiske flyselskab, der kan præsentere det nye fly er det polske Star Alliance medlem LOT Polish Airlines.

For et kig indenfor i Boeing 787 Dreamliner, så tjek denne video:

1 comment

 1. ABA

  “…Dette vil jeg dog tage med et gran salt, for en lang række selskaber står til at få leveret fly af denne type før Norwegian får deres maskiner…”

  Alt i luftfart skal tages med et gran salt – men når man placerer og indfrier ordrer på mere end halvtreds fly af samme familie, kan meget lade sig gøre. Derudover vil der givetvis være ordrer, placeret af andre selskaber, som ikke ønsker disse indfriet alligevel.

  Jeg tror ikke 2012 er urealistisk for lige netop dette norske fænomen.