Runde tal

100 destinationer. Det er hvad Qatar Airways kan prale af, når de næste år åbner ruten til Aleppo i Syrien. Imponerende for et selskab, der blev etableret for bare tretten år siden med sølle fire fly. Qatar Airways hævder selv, at de er verdens hurtigst voksende flyselskab med to-cifrede vækstrater gennem alle årene.

Qatar-Airways-A320
Qatar Airways Airbus 320

I parentes bemærket starter ruten til Aleppo den 6. april 2011. Den rute vil blive fkøjet med en Airbus 320 (som på billedet), men ellers er det ikke en rute jeg normalt ville ofre meget tid på. Men 100 destinationer er en milepæl, der fortjener at blive nævnt.

Qatars københavnerrute er i øvrigt et meget godt udtryk for selskabet ekspansive strategi. Den 30. marts i år åbnede ruten mellem København og Doha med en lille Airbus 319-LR med plads til 110 passagerer. Den fløj fire gange om ugen, inden den blev skiftet ud med den større model, Airbus 330-200 og 330-200 med hhv. 260 og 305 sæder. Og fra februar 2011 kommer så endnu mere kapacitet på ruten, når Qatar Airways går fra fire til seks ugentlige afgang.

Qatar Airways er kendt for fremragende service i luften og med de mange ekstra pladser bliver konkurrencen i Københavns Lufthavn skærpet. Det er godt nyt for forbrugerne som kan nyde godt af lavere priser og flere forbindelser til en lang række destinationer i Asien, Afrika og Mellemøsten.


Posted

in

by