RSS

BREAKING NEWS

Stor debat: Hvordan ser fremtiden ud i flybranchen?

Af Kenneth Karskov // Hvordan ser flybranchen ud i fremtiden? Er gebyrer og lavpris den eneste vej frem eller er der plads til alternativer? Hvornår begynder vi at se, de flyrejsende tage miljøet alvorligt? Hvordan kommer det til at påvirke branchen med en un…

5 fly-anmeldelser med selskaber, du sjældent ser

Af Kenneth Karskov // Vi har lagt fem nye fly-anmeldelser op med selskaber, som du ikke ofte får chancen for at læse om. Tag med på turen med så eksotiske selskaber som Ethiopian, Royal Jordanian, Saudia og FlyDubai. 1: Star Alliance-medlemmet Ethiopian til …

Uha…! Dårligt nyt for dig, der skal med Qatar Airways til vinter

Af Kenneth Karskov // Der er dårligt nyt for dig, som skal rejse med Qatar Airways fra København i løbet af vintersæsonen 2018/2019. Qatar Airways bytter nemlig flytype, og selvom det betyder flere sæder i markedet, så sker det på bekostning af komforten o…

  • 1
  • 2
  • 3

Farvel til Lufthansa Italia

  • Written by:

Lufthansa trækker nu stikket på deres italienske selskab, Lufthansa Italia. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Lufthansa Italia blev oprettet i kølvandet på alle problemerne med Alitalia, som efterlod et tomrum i Milan Malpensa lufthavnen, som tyskerne var hurtige til at udnytte. Det gav dem nogle konkurrencemæssige fordele, men nu bliver det vurderet, at det alligevel er bedre for den overordnede forretning, at lade ruterne overgå til hovedbrandet Lufthansa eller til Air Dolomiti, som er 100% ejet af tyskerne.

Det var ellers under stor bevågenhed, at Lufthansa i 2008 startede deres indtog i Italien. Kombinationen af det tyske og italienske var populært hos mange rejsende, som satte pris på Lufthansas effektivitet og komfort og det italienske præg fra maden og personalet.

Når det måske ikke er så overraskende, at Lufthansa tager livet af Italia brandet er det selvfølgelig fordi en lang række flyselskaber efterhånden har eksperimenteret med disse ‘selskaber i selskabet’. Der er nogle få eksempler på at det er gået godt, men langt flere eksempler på, at det ikke har været nogen god idé.

For Lufthansas vedkommende kan det simpelthen ikke svare sig i længden at opretholde et separat brand til dette formål. Flyene er malet i Lufthansa Italia farver, ombord er alt  brandet som Lufthansa Italia og personalet er iført særlig Lufthansa Italia uniformer. Den slags koster og er ikke nogen særlige fleksible foranstaltninger i en stor organisation, så nu har man i hovedkvaret vurderet, at det ikke længere kan betale sig.

Når flyselskaberne starter disse små selskaber i selskaberne er det ellers typisk et lavprisselskab, de søsætter. Langt de fleste har dårlige erfaringer med dette – tænk Go fra British Airways, Snowflake fra SAS eller Buzz fra KLM – fordi de ikke komplementerer hovedforretningen og tværtimod kapitaliserer på den.

Lufthansa Italia var ikke et lavprisselskab, men skabt ovenpå Alitalias konkurs og efterfølgende rekonstruktion. Alligevel er det ikke helt overraskende, at eventyret slutter med udgangen af sommerfartplanen i oktober 2011.