RSS

BREAKING NEWS

Her er verdens 10 bedste flyselskaber ifølge Tripadvisor

Af Kenneth Karskov // Tripadvisor har afholdt deres årlige Travelers' Choice prisuddeling, og i 2018 er det Singapore Airlines, som rejsesiden kårer til verdens bedste flyselskab. Tripadvisors liste er baseret på de mange anmeldelser, som millioner af brug…

4 millioner har fløjet med Norwegian mellem Aalborg og København

Af Kenneth Karskov // Otte gange om dagen flyver Norwegian på indenrigsstrækningen mellem København og Aalborg. Med årene er det blevet til rigtigt mange passagerer, og nu kan flyselskabet meddelele, at de har rundet 4 millioner rejsende på strækningen. ”T…

Icelandair får fabriksnye fly

Af Kenneth Karskov // Bedre plads i kabinen og nye vinduer med bedre udsyn. Sådan præsenterer Icelandair fordelene for passagererne ved deres nye fly, Boeing 737 MAX 8. Det islandske flyselskab har længe været trofast overfor Boeing og har en lang traditio…

  • 1
  • 2
  • 3

Qantas med verdens længste Boeing 747 rute

  • Written by:

Luftens Konge hed i mange år Boeing 747, men det ændrede sig dramatisk, da Airbus lancerede dobbeltdækkerflyet Airbus 380. Og selvom det er Airbus kæmpen, der stjæler stort set al opmærksomhed, så sker der stadig lidt nyt på 747 fronten.

For det første er Boeing i gang med 747-8 Intercontinental projektet, der skal bringe luftens detroniserede konge tilbage i kapløbet med Airbus 380. Det skal bl.a. ske ved hjælp af nye materiale, nyt cockpit som vil være stort set lig cockpittet i 787 Dreamliner, ny kurvet vinge og naturligvsi forbedret passagerkomfort, baseret på landvindingerne fra udviklingen af Dreamliner’en.

Qantas Boeing 747-400

Verdens længste Boeing 747 rute

For det andet er der stadig en række flyselskaber, der er med til at rykke grænserne for 747’eren – eller “jumbo-jetten”.

15 timer og 25 minutter non-stop

Qantas åbnede i dag verdens længste 747 rute. Turen går fra Sydney til Dallas/Fort Worth International Airport, en strækning på over 13.000 km, som tager 15 timer og 25 minutter at flyve non-stop.

Samtidig lukker Qantas den gamle forbindelse til San Fransisco, som faktisk var den første destination i USA for det australske flyselskab.

Dallas/Fort Worth lufthavnen er en oplagt destination for Qantas, der er med i Oneworld alliancen med bl.a. British Airways, Cathay Pacific og American Airlines. Dallas/Fort Worth tog imod 56 millioner passagerer i 2009, og oplandet er det fjerdestørste og hurtigst voksende storbyområde i USA.

59% af passagererne DFW er desuden transfer passagerer, der fortsætter til andre destinationer, og her kommer Oneworld partneren American Airlines behændigt ind i billedet, for American har sin største hub i netop DFW, og opererer i størrelsesordenen 750 flyvninger til 186 destinationer herfra.