RSS

BREAKING NEWS

Det vrimler med nye USA ruter - og nu kommer tre mere...!

Af Kenneth Karskov // Icelandair har allerede to nye amerikanske destinationer på tapetet i 2018 - Dallas og Cleveland - men nu tilføjer selskabet yderligere tre byer i USA til deres rutenetværk. To af de nye destinationer har Icelandair tidligere fløjet t…

Fra i dag: Større morgenfly til København

Af Kenneth Karskov // Nu kommer der endelig flere sæder på eftertragtede morgenafgang ud af Midtjylland. Flyselskabet DAT har i den seneste tid haft så gode bookingtal på eftertragtede afgange om morgenen fra Midtjyllands Lufthavn til København, så selskabet …

Ny rekord: Aldrig før har SÅ mange rejst med Norwegian

Af Kenneth Karskov // Den 22. januar er det 25 år siden, at lavprisselskabet Norwegian blev skabt, og et kvart århundrede senere kan Norwegian kalde sig Nordens største flyselskab. Det er især de seneste år, at passagerudviklingen er gået stærkt, og nu kan…

  • 1
  • 2
  • 3

Qantas med verdens længste Boeing 747 rute

  • Written by:

Luftens Konge hed i mange år Boeing 747, men det ændrede sig dramatisk, da Airbus lancerede dobbeltdækkerflyet Airbus 380. Og selvom det er Airbus kæmpen, der stjæler stort set al opmærksomhed, så sker der stadig lidt nyt på 747 fronten.

For det første er Boeing i gang med 747-8 Intercontinental projektet, der skal bringe luftens detroniserede konge tilbage i kapløbet med Airbus 380. Det skal bl.a. ske ved hjælp af nye materiale, nyt cockpit som vil være stort set lig cockpittet i 787 Dreamliner, ny kurvet vinge og naturligvsi forbedret passagerkomfort, baseret på landvindingerne fra udviklingen af Dreamliner’en.

Qantas Boeing 747-400

Verdens længste Boeing 747 rute

For det andet er der stadig en række flyselskaber, der er med til at rykke grænserne for 747’eren – eller “jumbo-jetten”.

15 timer og 25 minutter non-stop

Qantas åbnede i dag verdens længste 747 rute. Turen går fra Sydney til Dallas/Fort Worth International Airport, en strækning på over 13.000 km, som tager 15 timer og 25 minutter at flyve non-stop.

Samtidig lukker Qantas den gamle forbindelse til San Fransisco, som faktisk var den første destination i USA for det australske flyselskab.

Dallas/Fort Worth lufthavnen er en oplagt destination for Qantas, der er med i Oneworld alliancen med bl.a. British Airways, Cathay Pacific og American Airlines. Dallas/Fort Worth tog imod 56 millioner passagerer i 2009, og oplandet er det fjerdestørste og hurtigst voksende storbyområde i USA.

59% af passagererne DFW er desuden transfer passagerer, der fortsætter til andre destinationer, og her kommer Oneworld partneren American Airlines behændigt ind i billedet, for American har sin største hub i netop DFW, og opererer i størrelsesordenen 750 flyvninger til 186 destinationer herfra.