RSS

BREAKING NEWS

Billund med bedste resultat nogensinde!

Af Kenneth Karskov // Det går rigtig godt i Billund Lufthavn. Flyselskaberne flokkes om Danmarks næststørste lufthavn og pengene ruller ind. Lufthavnen kan offentliggøre et historisk godt resultat med et overskud på 63,3 millioner kroner i 2017 og et passa…

DAT ny hovedsponsor for Folkemødet


Af Kenneth Karskov // Det bliver kaldt politikernes og lobbyisternes svar på Roskilde Festival, det årlige Folkemøde i Allinge på Bornholm. Fire dage med taler, debatter og oplæg om politik og samfundsforhold. En stor del af de medvirkende på Folkemødet ko…

Qatar Airways i offensiven: 16 nye ruter i ét hug

Af Kenneth Karskov // Qatar Airways viser tænder overfor konkurrenterne og åbnede rejsemessen ITB i Berlin med et aggressivt træk, der sætter streg under flyselskabets ambition om at være en markant spiller i markedet. Ved et stort anlagt pressemøde i Berl…

  • 1
  • 2
  • 3

ENDELIG: Første Dreamliner leveret

  • Written by:

Så skete det endelig. Efter knap fire års forsinkelse får det japanske flyselskab ANA endelig leveret deres første Dreamliner.

Levering af et fly er en festdag for både flyselskab og flyfabrik. Typisk indebærer det en række obligatoriske inspektioner af flyet, overførsel af betalingen og så en god frokost. I forbindelse med leveringen af den første Dreamliner skulle der naturligvis også afholdes en større ceremoni, for Boeing har haft voldsomme problemer med at få flyet færdig.

Boeing 787 Dreamliner i ANA bemaling

Tidsplanen er overskredet med flere år og leveringsdatoen har været udskudt et hav af gange, så da det endelig lykkedes skulle den ikke have for lidt. Vil du se billeder fra ceremonien – der på bedste amerikanske vis er fyldt med patos – så klik her for at se video.

Nu skal flyet i rutedrift og de første almindelige passagerer ombord. Det bliver spændende at læse de første rapporter fra det nye fly, som ifølge Boeing vil gøre det til en langt behageligere oplevelse at flyve langt. Blandt andet skulle det være slut med at tørre ud i de højere luftlag, da luftfugtigheden bliver langt højere ombord på det nye fly.

ANA – All Nippon Airways – er såkaldt “launch customer” for Boeings 787 Dreamliner. Det japanske flyselskab vil bruge flyet på både de lange flyvninger til bl.a. Europa, men også på de lidt kortere ture indenfor Asien. Første europæiske flyselskab til at byde passagererne velkommen ombord på Boeings nye fly er det  polske flyselskab LOT Polish Airlines, ligesom lavprisselskabet Norwegian også har bestilt Dreamliner fly til deres long-haul lavprissatsning.

For at få et indtryk af hvordan flyet ser ud invendigt, så kig evt. på denne artikel: Fremtidens fly: Kig indenfor i Boeings nye Dreamliner

Alligevel lader det dog ikke til at alt ved Dreamliner programmet nu kører på skinner. Rygterne taler om, at flyselskaber stadig oplever at Boeing udskyder leveringsdatoer, så flyselskaberne stadig ikke kan være sikre på hvornår de modtager deres fly.

Så nok fejrer Boeing i disse dage leveringen af den første Dreamliner til ANA, men der ligger fortsat et kæmpe arbejde foran dem. Succesen er ikke hjemme endnu…