RSS

BREAKING NEWS

SAS åbner Hongkong-København

Af Kenneth Karskov // Det er lidt af en overraskelse, at SAS vælger at flytte Hongkong-ruten fra Stockholm til København i forbindelsen med vinterprogrammet 2018. Det betyder, at København fra d. 28. oktober vil få fem ugentlige afgange til Hongkong med SAS. …

Flyv CO2-neutralt til Folkemødet

Af Kenneth Karskov // Når det årlige Folkemøde i dag starter på Bornholm, så er det samlingssted for beslutningstagere, lobbyister, brancheorganisationer og alle andre som er interesseret i samfundsforhold. Blandt disse passagerer findes også en række menn…

Nu kommer ENDNU en rute til Jordan

Af Kenneth Karskov // Først åbnede Norwegian en rute til hovedstaden Amman i Jordan, så kom Royal Jordanian med en rute til samme destination, og nu annoncerer Norwegian så en rute til den jordanske badeby Aqaba. "Aqaba er en spændende udvidelse af vores J…

  • 1
  • 2
  • 3

Norwegian køber 222 nye fly

  • Written by:

Norwegian køber 122 fly af Boeing, hvoraf 100 er det nye Boeing 737 MAX8, og samtidig har nordmændene indgået aftale med Airbus om køb af 100 Airbus A320neo. Samlet set er der tale om en bestilling til en listepris på 127 milliarder norske kroner, hvilket gør den samlede ordre til den største nogensinde i europæisk luftfart.

“Flytrafikken internationalt vil øge i årene fremover, og ideelt set vil vi have en flåde, hvor flyene udskiftes hvert syvende år, og det kræver, at vi planlægger mindst 10-20 år ud i fremtiden. De ældste fly i dagens flåde vil blive solgt eller lejet ud,” siger administrerende direktør i Norwegian Bjørn Kjos.

Norwegian har tidligere kun fløjet med Boeing 737, men nu har selskabet også bestilt Airbus fly.

Både Airbus og Boeing

“Da Norwegian i 2007 bestilte 42 nye Boeing 737-800-fly, var der mange der mente, at det var at gabe for stort. Historien har vist os, at det var det helt rigtige valg for at sikre vores konkurrencedygtighed og få bragt vores omkostninger ned,” udtaler Kjos.

Airbus A320neo er en helt ny flytype for Norwegian. ”Neo” er en forkortelse for ”New Engine Option”, som bruger 15 pct. mindre brændstof end den nuværende A320.

Med den nye ordre bliver Norwegian lanceringskunde i Europa for den nye Boeing 737 MAX8. Flyet har en ny udformning af motorerne som giver 10-12 pct. lavere brændstofforbrug end den nuværende 737-800.

Norwegian har nu 150 købsrettigheder, samt i alt 277 fly i ordre, som ikke er leveret. Inkluderet i dette tal er 55 tidligere køb af Boeing 737-800. Yderligere har Norwegian også sikret leverance af 6 Boeing 787-8 Dreamliner langdistancefly.