RSS

BREAKING NEWS

Officielt: Royal Jordanian åbner rute til København

Af Kenneth Karskov // Så er det officielt: København får endnu en interkontinental rute, når flyselskabet Royal Jordanian begynder at flyve mellem København og Jordans hovedstad, Amman, d. 3. juni 2018. "København bliver den 45. destination i Royal Jordani…

A380 reddet - Emirates bestiller 36 fly mere

Af Kenneth Karskov // Emirates køber 20 nye dobbeltdækkerfly og får en option på yderligere 16 eksemplarer af verdens største passagerfly, og dermed kan Airbus holde gang i produktionen af det enorme fly frem til 2029. Der er et nærmest symbiotisk forhold …

Det vrimler med nye USA ruter - og nu kommer tre mere...!

Af Kenneth Karskov // Icelandair har allerede to nye amerikanske destinationer på tapetet i 2018 - Dallas og Cleveland - men nu tilføjer selskabet yderligere tre byer i USA til deres rutenetværk. To af de nye destinationer har Icelandair tidligere fløjet t…

  • 1
  • 2
  • 3

Dreamliner i rutefart til Helsinki

  • Written by:

Samtidig med at meddelelsen om bestillingen af tyve Dreamliner 787-9 (læs mere her: JAL bestiller 20 “forlængende” Dreamliner fly) offentliggør Japan Airlines også selskabets første nye europæiske ruteåbning i tyve (!) år og valget er faldet på Helsinki.

JAL flyver i forvejen fra Narita til Moskva, Frankfurt, Paris og London i Europa, og man kunne godt have forestillet sig, at store lufthavne som Amsterdam, Rom eller København stod foran Helsinki til at blive tilgodeset med en rute, men valget falder altså på den finske hovedstad.

Helsinki først i Norden med Dreamliner – rute

Det har ellers været København, der har været bedst til at tiltrække nye selskaber til Norden i de seneste år, men forklaringen skal findes i alliance samarbejdet. Finnair og Japan Airlines er i samme alliance – oneworld – og det tætte partnerskab giver JAL gode muligheder for at feede passagererne fra Helsinki og videre til destinationer i Norden og resten af Europa med Finnair.

Japan Airlines sender Dreamliner i rutefart til Helsinki

Japan Airlines angiver selv muligheden for at lave hurtige connections i Helsinki – helt ned til 35-40 minutter – og den flittige skiltning på japansk og det japansk talende personale i Helsinki lufthavn som årsager til at valget er faldet på Finland som ny destination.

I første omgang drejer det sig om fire ugentlige flyvninger, men planen er at gå op til daglige afgange fra 2013.

Der hvor jeg personligt godt kan blive misundelig på finnerne er, at JAL vil åbne ruten med Boeing 787-8 Dreamliner. Helsinki bliver således første nordiske lufthavn med en Dreamliner rute, og dermed får finnerne mulighed for at rejse til Asien ombord på det nye nye fly, som skulle give en bedre rejseoplevelse for alle passagerer, bl.a. med mindre støj og langt højere luftfugtighed.