Norwegian og de store

“Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og Europas tredjestørste lavprisselskab”. Sådan står der i bunden af enhver pressemeddelelse fra Norwegian.

Det er en imponerende udvikling over knap ti år for Bjørn Kjos og hans folk, men hvor langt er der egentlig op til de store?

Norwegian fløj med 1.134.142 passagerer i januar

Det er nærliggende at sammenligne, når der indenfor få timer dukker en pressemeddelelse op fra både Norwegian og easyJet, henholdsvis nummer tre og to  blandt lavprisselskaber i Europa. Den største er naturligvis Ryanair.

Sammenligning: Norwegian vs. easyJet

I januar fløj 1.134.142 passagerer med Norwegian, en vækst på 168.357 passagerer sammenlignet med januar sidste år. Kabinefaktoren var på 76 pct., tre procentpoint højere end samme periode sidste år.

Til sammenligning fløj 3.728.514 passagerer med easyJet, et fald på 15.079 i forhold til januar 2011. Så hvor Norwegians passagertal er steget, er easyJets faldet med 0,4 procent, men til gengæld har easyJet en belægningsprocent på 81,9%, hvilket er tre procentpoint højere en samme periode sidste år.

Med andre ord, så havde easyJet flere end tre gange så mange passagerer i januar og samtidig en markant højere belægningsprocent. Der er således et stort stykke arbejde for Norwegian, hvis de vil bevæge sig længere op af rangstigen.


Posted

in

by