RSS

BREAKING NEWS

Nu kommer ruten til “Nordens Venedig”…. i Rusland!

Af Kenneth Karskov // Snart bliver det igen muligt at flyve direkte fra København til en af Ruslands smukkeste byer. "Nordens Venedig" rummer over fem millioner indbyggere og har fået sit tilnavn på grund af byens mange kanaler. Det er det russiske flysels…

Ny rute til Singapore

Af Kenneth Karskov // “Vi holder ord og fortsætter med at ekspandere vores netværk af asiatiske destinationer”, siger Rafał Milczarski, øverste direktør i det polske medlem af Star Alliance, LOT Polish Airlines. Med de ord kan han løfte sløret for flyselskabe…

Største vinterprogram i 94 år

Af Kenneth Karskov // Finnair gør klar til det største vinterprogram nogensinde i flyselskabets 94- årige historie. Den store vintersatsning inkluderer 64 planlagte afgange hver uge til sol og varme i Asien, Nord- og Centralamerika, bl.a. 16 ugentlige afgange…

  • 1
  • 2
  • 3

Kampen om Kina

  • Written by:

Flyselskaberne slås om kunderne til Kina, og byer som mange danskere end ikke kender begynder at dukke op som nye ruter med direkte forbindelse fra Europa. Xiamen (KLM), Wuhan (Air France), Qingdao (Lufthansa) og Shenyang (Lufthansa) er bare nogle af de nye bynavne, som er dukket op på afgang- og ankomsttavlerne i Europas lufthavne.

Finnair satser hårdt på Kina

Interessen for Kina skyldes en række faktorer. For det første oplever Kina en hæsblæsende økonomisk vækst, der skaber en ny velstand i Kina, og det giver grobund for en flere hundrede millioner stor mellemklasse, der skal ud at rejse.

For det andet er der en flittig trafik frem og tilbage af forretningsfolk, der gerne betaler for de dyre pladser på Business Class.

Finnair satser hårdt på Kina

Så hvor ruterne til f.eks. Bangkok lider, fordi mange af passagererne er turister, der udelukkende booker de billigste Economy Class billetter, så er ruterne til Kina en anderledes god forretning.

Et af de selskaber, der satser hårdt på Kina er Finnair, og den finske genvej til Kina er populær blandt danskerne. Kina er et stort satsningsområde for Finnair, der som det første europæiske flyselskab i Europa i år åbnede en rute til Chongqing.

Samtidig går det fremad på ruterne fra København via Helsinki til Beijing og Hongkong. Beijing er vokset med 60 procent efter årets første 8 måneder i forhold til 2011. I Hongkong er væksten mere ydmyg, men den er stabil og var i august på over 8 procent.

Finnair flyer til fire destinationer i Kina: Beijing, Shanghai, Chongqing og Hong Kong. Fra København er der blot direkte forbindelse til to byer i Kina, nemlig SAS-ruterne til henholdsvis Beijing og Shanghai.