RSS

BREAKING NEWS

A380 reddet - Emirates bestiller 36 fly mere

Af Kenneth Karskov // Emirates køber 20 nye dobbeltdækkerfly og får en option på yderligere 16 eksemplarer af verdens største passagerfly, og dermed kan Airbus holde gang i produktionen af det enorme fly frem til 2029. Der er et nærmest symbiotisk forhold …

Det vrimler med nye USA ruter - og nu kommer tre mere...!

Af Kenneth Karskov // Icelandair har allerede to nye amerikanske destinationer på tapetet i 2018 - Dallas og Cleveland - men nu tilføjer selskabet yderligere tre byer i USA til deres rutenetværk. To af de nye destinationer har Icelandair tidligere fløjet t…

Fra i dag: Større morgenfly til København

Af Kenneth Karskov // Nu kommer der endelig flere sæder på eftertragtede morgenafgang ud af Midtjylland. Flyselskabet DAT har i den seneste tid haft så gode bookingtal på eftertragtede afgange om morgenen fra Midtjyllands Lufthavn til København, så selskabet …

  • 1
  • 2
  • 3

Air France: Farvel “Voyageur” og goddag “Economy”

  • Written by:

Quiz-spørgsmål: Hvor sidder man bedst på et Air France fly? I “Premium Voyageur”-kabinen, på “La Première” eller i “Affaires”?

Svaret er: La Première

Det har ellers sin helt egen charme, at Economy Class hos Air France hedder “Voyageur”, Premium Economy hedder “Premium Voyageur”, Business Class hedder “Affaires” og First Class “La Premiere”, men praktisk er det ikke.

For selvom betegnelserne afspejler det kulturelle ophav Air France kommer fra – og som de er tydeligt stolte af – så er internationale flyrejsende bare mere vant til betegnelserne “Economy Class” og “Business Class” end til “Voyageur” og “Affaires”, og det tager franskmændene nu konsekvensen af.

Standardisering

Der har sikkert været en del Air France passagerer, der har været usikre på hvad de præcist kunne forvente sig af de forskellige betegnelser, og fra d. 28. oktober 2012 er det slut med de eksotiske navne. Derefter overgår Air France til de standardiserede betegnelser Economy, Premium Economy og Business Class.

En ting har været de franske navne på de forskellige klasser, noget andet er, at Air France har haft en lang række forskellige betegnelser for produkterne på henholdsvis de korte og lange flyvninger.

Indenfor Europa har Business og Premium Economy f.eks. heddet henholdsvis Premium Affaires og Premium Eco, mens de tilsvarende klasser på de lange flyvninger har heddet Affaires og Premium Voyageur (og sågar også “Alizé til de mere ferieprægede destinationer).

Samme kabineklasse hele vejen

Så tidligere ville man kunne opleve, at en billet til New York fra København via Paris booket i Premium Economy ville bestå af den korte tur til paris i “Premium Eco” og den lange tur i “Premium Voyageur”. Dét bliver der nu også rydtet op i, så det fremover hedder “Premium Economy” hele vejen.

Fremover vil du finde følgende betegnelser hos Air France:
– Business (tidligere Premium Affaires og Affaires)
– Premium Economy (tidligere Premium Eco, Premium Voyageur og Alizé)
– Economy (tidligere Voyageur)

Dog fastholder Air France navnet “La Première” for deres First Class kabine på langdistance-flyvningerne.

Air France fjerner de franske navne for Economy og Business Class