RSS

BREAKING NEWS

Nu kommer Air China til CPH - hvad kan du forvente?

Af Kenneth Karskov // Det er en af de mere stille ruteåbninger, når Air China d. 30. maj lancerer en ny rute mellem Danmark og Kina. Nye oversøiske forbindelser bliver ellers fejret med stor ståhej, og det var da også en historie i mange medier, at Cathay Pac…

Nu kan du betale sædegebyret med bonuspoint

Af Kenneth Karskov // Gratis flybilletter, opgraderinger og hotelværelser. Det er mange muligheder for at bruge bonuspoint, men i takt med at de traditionelle flyselskaber er begyndt at opkræve gebyrer for ting, der tidligere var en del af flybillettens pris,…

Nu kommer der lavprisfly mellem Europa og Indien

Af Kenneth Karskov // Det islandske lavprisselskab WOW air har annonceret, at de vil åbne en rute til den indiske hovedstad Delhi. Dermed tager islændingene hul på en ny æra, hvor det bliver muligt at flyve lavpris til verdens største demokrati. Hidtil har…

  • 1
  • 2
  • 3

Air France: Farvel “Voyageur” og goddag “Economy”

  • Written by:

Quiz-spørgsmål: Hvor sidder man bedst på et Air France fly? I “Premium Voyageur”-kabinen, på “La Première” eller i “Affaires”?

Svaret er: La Première

Det har ellers sin helt egen charme, at Economy Class hos Air France hedder “Voyageur”, Premium Economy hedder “Premium Voyageur”, Business Class hedder “Affaires” og First Class “La Premiere”, men praktisk er det ikke.

For selvom betegnelserne afspejler det kulturelle ophav Air France kommer fra – og som de er tydeligt stolte af – så er internationale flyrejsende bare mere vant til betegnelserne “Economy Class” og “Business Class” end til “Voyageur” og “Affaires”, og det tager franskmændene nu konsekvensen af.

Standardisering

Der har sikkert været en del Air France passagerer, der har været usikre på hvad de præcist kunne forvente sig af de forskellige betegnelser, og fra d. 28. oktober 2012 er det slut med de eksotiske navne. Derefter overgår Air France til de standardiserede betegnelser Economy, Premium Economy og Business Class.

En ting har været de franske navne på de forskellige klasser, noget andet er, at Air France har haft en lang række forskellige betegnelser for produkterne på henholdsvis de korte og lange flyvninger.

Indenfor Europa har Business og Premium Economy f.eks. heddet henholdsvis Premium Affaires og Premium Eco, mens de tilsvarende klasser på de lange flyvninger har heddet Affaires og Premium Voyageur (og sågar også “Alizé til de mere ferieprægede destinationer).

Samme kabineklasse hele vejen

Så tidligere ville man kunne opleve, at en billet til New York fra København via Paris booket i Premium Economy ville bestå af den korte tur til paris i “Premium Eco” og den lange tur i “Premium Voyageur”. Dét bliver der nu også rydtet op i, så det fremover hedder “Premium Economy” hele vejen.

Fremover vil du finde følgende betegnelser hos Air France:
– Business (tidligere Premium Affaires og Affaires)
– Premium Economy (tidligere Premium Eco, Premium Voyageur og Alizé)
– Economy (tidligere Voyageur)

Dog fastholder Air France navnet “La Première” for deres First Class kabine på langdistance-flyvningerne.

Air France fjerner de franske navne for Economy og Business Class