RSS

BREAKING NEWS

Islandsk flyselskab er et flyvende teater

Af Kenneth Karskov // Icelandair kan i år fejre 80 års fødselsdag, og det fejrer flyselskabet med en række anderledes initiativer. Flyselskabet har således fået en britisk teatergruppe til at undervise kabinepersonalet i performanceteater. Formålet er, at …

Flyselskab hædrer dansk EM-triumf

Af Kenneth Karskov // Det er i dag 25 år siden, at det danske fodboldlandshold slog Tyskland i EM-finalen, og dermed skrev dansk historie. Den begivenhed hædrer lavprisselskabet Norwegian nu. Flyselskabet offentliggør i dag, at nyeste “halehelt” - som er N…

Qatar Airways vil købe bid af American Airlines

Af Kenneth Karskov // Qatar Airways vil købe sig ind i oneworld-partneren American Airlines. Det har selskabet netop offentliggjort i en pressemeddelelse. Qatar Airways sigter i første omgang på at købe op til 4,75% af aktierne i det amerikanske flyselskab…

  • 1
  • 2
  • 3

De gode nyheder: Flyruter til Irak blomstrer

  • Written by:

De mentale afstande er nogle gange de største. Meget længere væk end den reelle afstand i kilometer egentlig angiver, ligger nogle destinationer der synes fjerne og ufremkommelige.

Irak er en af disse.

Qatar Airways åbner tredje rute til Irak

I næsten hele mit liv har Irak været synonym med krig, og derfor kigger jeg lige en ekstra gang, når jeg læser om nye ruter til landet. Om noget, så er det da et vink med en vognstand om nye tider, når kommercielle flyselskaber sender passagerfly dertil.

Ikke at Irak med et trylleslag er blevet et oplagt mål for en badeferie for hele familien, men det er en reminder om at tingene går fremad og der er udvikling i økonomien i det tidligere krigshærgede land.

Vigtigt marked

I det lys er det interessant med nyheden om at Qatar Airways udvider med ny destination i Irak: Najaf.

”Irak er et vigtigt marked for Qatar Airways. Vi er sikre på, at Najaf vil blive en populær destination for vores passagerer, især dem fra Mellemøsten, Afrika og Asien samt alle, som ønsker at vende tilbage til deres hjemland”, siger Akbar Al Baker, CEO for Qatar Airways.

Najaf ligger 160 kilometer fra Bagdad og er en populær destination for islamiske pilgrimme fra hele verden, som vil besøge den hellige plads Imam Ali. Når det gælder investeringer er  Najaf blevet et forbillede for andre provinser.

Najaf bliver Qatar Airways’ tredje destination i Irak, hvor selskabet allerede flyver allerede til Bagdad og Erbil.

Selvom nye ruter til Irak er opsigtsvækkende, så er der faktisk en række selskaber, der har plottet irakiske destinationer ind på rutekortet. Første vesteuropæiske selskab til at flyve passagerer til landet var Austrian, der i december 2006 etablerede en rute til Erbil, og sidste år genåbnede ruten til hovedstaden Bagdad. Derudover har en række andre selskaber ruter til landet, bl.a. Emirates, Gulf Air, Lufthansa, airberlin samt Turkish Airlines.