RSS

BREAKING NEWS

A380 reddet - Emirates bestiller 36 fly mere

Af Kenneth Karskov // Emirates køber 20 nye dobbeltdækkerfly og får en option på yderligere 16 eksemplarer af verdens største passagerfly, og dermed kan Airbus holde gang i produktionen af det enorme fly frem til 2029. Der er et nærmest symbiotisk forhold …

Det vrimler med nye USA ruter - og nu kommer tre mere...!

Af Kenneth Karskov // Icelandair har allerede to nye amerikanske destinationer på tapetet i 2018 - Dallas og Cleveland - men nu tilføjer selskabet yderligere tre byer i USA til deres rutenetværk. To af de nye destinationer har Icelandair tidligere fløjet t…

Fra i dag: Større morgenfly til København

Af Kenneth Karskov // Nu kommer der endelig flere sæder på eftertragtede morgenafgang ud af Midtjylland. Flyselskabet DAT har i den seneste tid haft så gode bookingtal på eftertragtede afgange om morgenen fra Midtjyllands Lufthavn til København, så selskabet …

  • 1
  • 2
  • 3

SAS skærer i servicen – men hvor slemt er det?

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Så er der røre i andedammen. SAS laver om i servicen på de lange ruter, hvorefter netmedierne straks himler op og rasende læsere skynder sig til tasterne og skælder ud på det fællesskandinaviske flyselskab.

Den primære anke går på, at gratis sodavand forsvinder på de lange flyvninger til Asien og USA. De mere entusiastiske flyrejsende på nettets mange flyfora er mere skeptiske overfor en anden del af det nye serviceoplæg, nemlig at glasset med champagne inden afgang forsvinder fra Business Class.

SAS skærer i servicen

Hvor slemt er det?

Som udgangspunkt er der ikke noget underligt i danskernes had-kærlighedsforhold til SAS. Sådan er det mange steder i verden, og briterne er ikke ubetinget pjattede med British Airways, spanierne hakker på Iberia og finnerne klager over Finnair.

Så lad os prøve at få styr på fakta i sagen, så vi kan vurdere hvor slemt det egentligt er.

Ud fra informationer på diverse netmedier, fora og blogs har jeg kunnet stykke følgende sammen omkring forandringer på flyrejser til USA og Asien pr. 1. oktober 2012:

Economy Class

– væk er gratis sodavand mellem måltiderne
– væk er cocktails før maden
– væk er gratis sandwich mellem måltiderne

Vand og kaffe/the er fortsat gratis på hele turen, ligesom sodavand til maden heller ikke koster noget. Mellem måltiderne bliver der indført betaling for snacks og sodavand, ligesom alkohol længe har kostet ekstra.

Economy Extra

– væk er ‘Comfort Kit’ med flyverbriller og sokker
– Cocktail Hour indføres på alle oversøiske flyvninger
– Personalet bliver mere synlige

Tidligere på sommeren blev der rapporteret om flere besparelser i servicen på Economy Extra, bl.a. blev Champagne fjernet ved den lejlighed. Den gode nyhed er til gengæld, at med mindre arbejdspres fra Economy Class skal skal personalet nu blive mere synlige i Economy Extra.

Business Class

– væk er pre-departure Champagnen (til gengæld kommer der tranebærjuice)
– væk er salt og peber bøsserne
– væk er cocktail snacks, som erstattes af nødder
– ostebordet genindføres (tidligere fik man en tallerken med ost sammen med forretten)
– der kommer lune desserter

Der vil fortsat være Champagne på Business Class på de oversøiske flyvninger med SAS, men proppen ryger først af boblerne, når flyet er i luften. Til gengæld får både osten og desserterne et løft, så der kommer lune desserter og det store ostebord genindføres – i modsætning til den tidligere model, hvor osten kom på bakken fra starten sammen med forretten og salaten (se billede her).