RSS

BREAKING NEWS

Det vrimler med nye USA ruter - og nu kommer tre mere...!

Af Kenneth Karskov // Icelandair har allerede to nye amerikanske destinationer på tapetet i 2018 - Dallas og Cleveland - men nu tilføjer selskabet yderligere tre byer i USA til deres rutenetværk. To af de nye destinationer har Icelandair tidligere fløjet t…

Fra i dag: Større morgenfly til København

Af Kenneth Karskov // Nu kommer der endelig flere sæder på eftertragtede morgenafgang ud af Midtjylland. Flyselskabet DAT har i den seneste tid haft så gode bookingtal på eftertragtede afgange om morgenen fra Midtjyllands Lufthavn til København, så selskabet …

Ny rekord: Aldrig før har SÅ mange rejst med Norwegian

Af Kenneth Karskov // Den 22. januar er det 25 år siden, at lavprisselskabet Norwegian blev skabt, og et kvart århundrede senere kan Norwegian kalde sig Nordens største flyselskab. Det er især de seneste år, at passagerudviklingen er gået stærkt, og nu kan…

  • 1
  • 2
  • 3

Finnair med 12. destination i Asien: Hanoi

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Finnair bliver dermed det eneste europæiske flyselskab, som kan tilbyde en direkte forbindelse fra Europa til Vietnams hovedstad.

Hanoi er en dynamisk by med 6,5 millioner indbyggere, og det første Finnair fly dertil har take off fra Helsinki den 14. juni 2013. Tre gange om ugen i sommerperioden som løber til den 27. oktober 2013 vil flyve til Vietnam.

Finnair åbner rute til Hanoi

”Vi er glade for at kunne tilføje Hanoi som vores 12. destination i Asien. Det er endnu et vigtigt skridt for Finnair mod vores langsigtede mål om en fordobling af vores asiatiske omsætning i 2020,” siger Finnairs CEO, Mika Vehviläinen.

Hurtigst voksende økonomi

PricewaterhouseCoopers forventer, at Hanoi bliver den hurtigst voksende økonomi mellem 2008 og 2025. Byen er samtidig velkendt for sin gamle bydel, fransk kolonial arkitektur, pilgrimsstedet Chua Huong, en række buddhistiske templer og helligdomme hugget ud af kalksten. Tæt på Hanoi er Halong Bay, som med tusindvis af kalksten-øer står på UNESCO’s World Heritage liste.

Tidligere i år lukkede det polske Star Alliance medlem, LOT Polish Airlines, deres direkte rute til Hanoi. Der var ikke tilstrækkelig med økonomi i ruten, og især de dyre pladser forrest i flyet var svære at sælge. Polen har ellers en stor vietnamesisk befolkning, og ruten havde gode forbindelser til Europa – bl.a. var forbindelsen til København rigtig god – men alligevel hang det ikke sammen.

310 gange til Asien hver måned

Derfor skal det blive spændende at se, hvordan ruten udvikler sig for Finnair. Indtil videre er det kun en sommerrute, så det kan være, at Hanoi snart igen står uden direkte forbindelse til Europa. Flere selskaber flyver dog til Vietnams anden store by, Ho Chi Minh City (tidl. Saigon) fra Europa.

Finnair flyver til Asien 310 gange om måneden. Udover Hanoi flyver Finnair direkte til Bangkok, Beijing, Chongqing, Delhi, Hongkong, Nagoya, Osaka, Seoul, Shanghai, Singapore og Tokyo. Til sammenligning flyver SAS blot til Beijing, Shanghai og Tokyo (og indtil videre også til Bangkok, men den rute er under nedlæggelse).