RSS

BREAKING NEWS

Stor debat: Hvordan ser fremtiden ud i flybranchen?

Af Kenneth Karskov // Hvordan ser flybranchen ud i fremtiden? Er gebyrer og lavpris den eneste vej frem eller er der plads til alternativer? Hvornår begynder vi at se, de flyrejsende tage miljøet alvorligt? Hvordan kommer det til at påvirke branchen med en un…

5 fly-anmeldelser med selskaber, du sjældent ser

Af Kenneth Karskov // Vi har lagt fem nye fly-anmeldelser op med selskaber, som du ikke ofte får chancen for at læse om. Tag med på turen med så eksotiske selskaber som Ethiopian, Royal Jordanian, Saudia og FlyDubai. 1: Star Alliance-medlemmet Ethiopian til …

Uha…! Dårligt nyt for dig, der skal med Qatar Airways til vinter

Af Kenneth Karskov // Der er dårligt nyt for dig, som skal rejse med Qatar Airways fra København i løbet af vintersæsonen 2018/2019. Qatar Airways bytter nemlig flytype, og selvom det betyder flere sæder i markedet, så sker det på bekostning af komforten o…

  • 1
  • 2
  • 3

Sidste chance for SAS

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Sidste udkald. Så dramatisk er problemstillingen blevet stillet op for det fællesskandinaviske flyselskab, og derfor er der lanceret – endnu – en spareplan. Denne gang er navnet ”4Excellence – Next Generation”

“Dette er vores ’final call’, hvis der fortsat skal være et SAS. Vi har fået denne sidste chance for at begynde forfra og gennemføre disse fundamentale forandringer. Jeg ved, at vi kræver meget af vores medarbejdere, men der findes ingen anden udvej”, siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

3 milliarder skal spares

SAS personalet skal 15% ned i løn

Totalt omfatter planen årlige besparelser på 3 milliarder svenske kroner samt frasalg til 3 milliarder svenske kroner.

Den nye plan skal give SAS muligheden for at “begynde forfra”, som det formuleres, og “etablere en helt ny platform for fremtiden”. Målet er at give SAS markedsmæssige vilkår i alle kollektivaftaler, centralisere og reducere administrationen og lave mere outsourcing.

Frasalg, fyringer og lønnedgang

Hovedpunkterne i den nye plan er, at SAS vil sælge ground handling virksomheden SGS og flyselskabet Widerøe, samle al administration i Stockholm og fyre 800 administrativt ansatte, give det resterende personale får nye ansættelsesvilkår med lavere løn og ændret pensionsordning.

SAS har fået opbakning til planen fra både banker og hovedaktionærer, som til gengæld kræver, at de nye dramatiske kollektivaftaler, hvor lønnes skal ned med op til 15%, skal være underskrevet med fagforeningerne inden for en uge.