Flybranchen bliver lidt grønnere

Af Kenneth Karskov
Flybranchen har fået sig et image problem. Efterhånden er opfattelsen i brede kredse, at flyvning er en miljøsynder af rang. Derfor ligger det også flyselskaber på sinde at fortælle, at helt så galt står det ikke til. Således beretter Air France KLM stolt, at de ligger på førstepladsen på Dow Jones’ Sustainability Index, flyver med biobrændstof og tager et miljømæssigt ansvar for maden om bord.

Førsteplads

Der er benhård konkurrence mellem de 2500 virksomheder fra hele verden, som rangordnes og bedømmes ud fra kriterier som bæredygtighed, miljøansvar og økonomi, men faktisk er det ottende år i træk, at Air France KLM er blevet tildelt førstepladsen i Dow Jones’ Sustainability Index i kategorien Travel & Leisure. [caption id="attachment_3467" align="alignright" width="300" caption="Air France KLM er  blevet mere grønne"][/caption] Samtidig er selskabet begyndt at flyve med biogas, og målet er at have 1% biogas på alle selskabets flyvninger i 2015. Tidligere i år lettede en KLM Boeing 777-200 fra Amsterdam til Rio De Janeiro på den længste biofuel-tur nogensinde, der også var historiens første tur over Atlanten med biobrændstof i tankene. Air France KLM har således været med til at sætte en milepæl for brugen af biobrændstof.

Bæredygtig mad ombord

“Nøglen til at passe på miljøet er at mindske brændstofforbruget og gå over til fremtidens mere bæredygtige brændselformer. På den måde kan vi reducere CO2-udledningerne og samtidig reducere vores driftsomkostninger markant. Det er gennem denne udvikling vi kan skabe lønsomhed i fremtiden og være konkurrencedygtige – og AIR FRANCE og KLM vil sætte standarden”, siger Vincent Audusseau, landechef i Danmark for Air France KLM. Her stopper initiativerne ikke, for måltiderne som bliver serveret ombord til de sultne passagerer er så vidt muligt altid lavet af de mest miljøvenlige råvarer samt produkter, der bidrager til natur- og miljørelaterede målsætninger. Det gælder f.eks. kaffe, te, chokolade, vin, æg og fisk ombord som i videst mulig udstrækning er ansvarsfuldt produceret og fairtrade-mærket.


Posted

in

by

Tags: