RSS

BREAKING NEWS

Air India: Vi indsætter ekstra afgange på Københavner-rute

Af Kenneth Karskov // Air India vil udvide ruten til København med en ekstra ugentlig afgang. Det bekræfter flyselskabets landechef i Danmark, Divya Gauba, overfor Flybranchen.dk. Den fjerde ugentlige flyvning til Delhi bliver fredag aften kl. 20:45, og ko…

Her er verdens 10 bedste flyselskaber ifølge Tripadvisor

Af Kenneth Karskov // Tripadvisor har afholdt deres årlige Travelers' Choice prisuddeling, og i 2018 er det Singapore Airlines, som rejsesiden kårer til verdens bedste flyselskab. Tripadvisors liste er baseret på de mange anmeldelser, som millioner af brug…

4 millioner har fløjet med Norwegian mellem Aalborg og København

Af Kenneth Karskov // Otte gange om dagen flyver Norwegian på indenrigsstrækningen mellem København og Aalborg. Med årene er det blevet til rigtigt mange passagerer, og nu kan flyselskabet meddelele, at de har rundet 4 millioner rejsende på strækningen. ”T…

  • 1
  • 2
  • 3

Hvor mange kufferter må du gratis have med til Nordamerika, når du flyver i Economy Class?

Af Kenneth Karskov

I de gode gamle dage tilbød alle flyselskaber, at rejsende til og fra USA måtte medbringe to kufferter á 32 kg. hver – selv på Economy Class!

Så blev det skåret ned til to kufferter á max. 23 kg. stykket. Stadigvæk generøst, men dog med lidt færre kilo i hvert stykke bagage. Det blev senere til blot en enkelt gratis kuffert hos f.eks. SAS, British Airways og Lufthansa, hvilket skabte furore på internationale flyfora.

Nu kommer Norwegian så og opkræver betaling for alle kufferter. Hos det norske lavprisselskab er der ingen gratis bagage inkluderet i billettens pris, så her klapper fælden ved det allerførste stykke bagage.

Herunder kan du se, hvor meget bagage du må have med på turen til og fra USA, hvis du rejser i Economy Class.

Så meget bagage må du have med til USA

Icelandair: 1 gratis kuffert på max. 23 kg. (læs mere)
SAS: 1 gratis kuffert på max. 23 kg. (læs mere)
Lufthansa: 1 gratis kuffert på max. 23 kg. (læs mere)
British Airways: 1 kuffert på max. 23 kg. (læs mere)
Finnair: 1 kuffert på max. 23 kg. (læs mere)
KLM: 1 gratis kuffert på max. 23 kl. (læs mere)
Air France: 1 gratis kuffert på max 23 kg. (læs mere)
Norwegian: Ingen gratis bagage (læs mere)

Således kunne dette fint være et eksempel på, hvordan flybranchen udvikler sig. Der bliver skåret i servicen alle steder – i den forstand at de ting som tidligere var inkluderet i billettens pris, nu koster ekstra.

Pønser du på at transportere store mængder bagage, f.eks. ved længere ophold, så er det ikke ligegyldigt hvem du flyver med. En ekstra kuffert kan hurtigt koste rigtigt mange penge hos selskaberne.

Hos SAS koster ekstra bagage fra kr. 630,- hver vej (!) når turen går til USA, og prisen stiger med vægten og størrelsen på kufferten.