RSS

BREAKING NEWS

Officielt: Royal Jordanian åbner rute til København

Af Kenneth Karskov // Så er det officielt: København får endnu en interkontinental rute, når flyselskabet Royal Jordanian begynder at flyve mellem København og Jordans hovedstad, Amman, d. 3. juni 2018. "København bliver den 45. destination i Royal Jordani…

A380 reddet - Emirates bestiller 36 fly mere

Af Kenneth Karskov // Emirates køber 20 nye dobbeltdækkerfly og får en option på yderligere 16 eksemplarer af verdens største passagerfly, og dermed kan Airbus holde gang i produktionen af det enorme fly frem til 2029. Der er et nærmest symbiotisk forhold …

Det vrimler med nye USA ruter - og nu kommer tre mere...!

Af Kenneth Karskov // Icelandair har allerede to nye amerikanske destinationer på tapetet i 2018 - Dallas og Cleveland - men nu tilføjer selskabet yderligere tre byer i USA til deres rutenetværk. To af de nye destinationer har Icelandair tidligere fløjet t…

  • 1
  • 2
  • 3

Hvor mange kufferter må du gratis have med til Nordamerika, når du flyver i Economy Class?

Af Kenneth Karskov

I de gode gamle dage tilbød alle flyselskaber, at rejsende til og fra USA måtte medbringe to kufferter á 32 kg. hver – selv på Economy Class!

Så blev det skåret ned til to kufferter á max. 23 kg. stykket. Stadigvæk generøst, men dog med lidt færre kilo i hvert stykke bagage. Det blev senere til blot en enkelt gratis kuffert hos f.eks. SAS, British Airways og Lufthansa, hvilket skabte furore på internationale flyfora.

Nu kommer Norwegian så og opkræver betaling for alle kufferter. Hos det norske lavprisselskab er der ingen gratis bagage inkluderet i billettens pris, så her klapper fælden ved det allerførste stykke bagage.

Herunder kan du se, hvor meget bagage du må have med på turen til og fra USA, hvis du rejser i Economy Class.

Så meget bagage må du have med til USA

Icelandair: 1 gratis kuffert på max. 23 kg. (læs mere)
SAS: 1 gratis kuffert på max. 23 kg. (læs mere)
Lufthansa: 1 gratis kuffert på max. 23 kg. (læs mere)
British Airways: 1 kuffert på max. 23 kg. (læs mere)
Finnair: 1 kuffert på max. 23 kg. (læs mere)
KLM: 1 gratis kuffert på max. 23 kl. (læs mere)
Air France: 1 gratis kuffert på max 23 kg. (læs mere)
Norwegian: Ingen gratis bagage (læs mere)

Således kunne dette fint være et eksempel på, hvordan flybranchen udvikler sig. Der bliver skåret i servicen alle steder – i den forstand at de ting som tidligere var inkluderet i billettens pris, nu koster ekstra.

Pønser du på at transportere store mængder bagage, f.eks. ved længere ophold, så er det ikke ligegyldigt hvem du flyver med. En ekstra kuffert kan hurtigt koste rigtigt mange penge hos selskaberne.

Hos SAS koster ekstra bagage fra kr. 630,- hver vej (!) når turen går til USA, og prisen stiger med vægten og størrelsen på kufferten.