RSS

BREAKING NEWS

Nu kommer første Norwegian-rute til Canada

Af Kenneth Karskov // Norwegian spreder endnu engang vingerne, og sætter en nål mere i rutekortet med dagens annoncering af en rute til Canada. Det norske lavprisselskab vil flyve dagligt fra Dublin i Irland til Toronto i Canada fra marts næste år. Dog vil…

Icelandair lancerer fly i 100-års bemaling

Af Kenneth Karskov // Icelandair har løftet sløret for endnu en bemærkelsesværdig udsmykning af selskabets fly. Islændingene har tidligere lavet det smukke nordlys-fly, Hekla Aurora, og nu maler Icelandair en af selskabets Boeing 757-300 maskiner i farverne f…

SAS åbner Hongkong-København

Af Kenneth Karskov // Det er lidt af en overraskelse, at SAS vælger at flytte Hongkong-ruten fra Stockholm til København i forbindelsen med vinterprogrammet 2018. Det betyder, at København fra d. 28. oktober vil få fem ugentlige afgange til Hongkong med SAS. …

  • 1
  • 2
  • 3

Finnair med overskud

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Det var i det forrige årti at det sidst skete, men nu er der igen godt nyt for Finnair: For første gang siden 2007 har selskabet overskud på bundlinjen.

”Vi har sænket omkostningerne i hele virksomheden kombineret med en optimal udnyttelse af flyflåden. Vi vinder også fortsat markedsandele fra vores konkurrenter, når det gælder trafik til Asien,” siger Finnairs chef i Danmark, Robert Gustavsson.

Finnair har overskud

Nordeuropas gateway til Asien

133.000 passagerer brugte i januar måned 2013 Helsinki Lufthavn som gateway til Asien. Dermed er Helsinki stadig Nordeuropas i særklasse største gateway til Asien – og hele Europas næststørste til Japan og Hong Kong.

Samtidig får Finnairs produkt et løft, når selskabet fra januar 2014 installerer helt nye sæder på Business Class. De nye sovestole vil kunne trylles om til en helt flad seng og være på plads i efteråret 2014 på næsten hele langdistanceflåden (undtaget er tre ældre fly som først bliver udskiftet i 2015).

De nye sovestole er en investering på 29 millioner euro. Sæderne er fra britiske The Zodiac Seats UK Vantage, og firmaet har allerede leveret stole til fire af Finnairs splinternye Airbus A330-300. Stolene er to meter lange, 58 cm brede, og kan slås ned til 100 procent vandret stilling.