RSS

BREAKING NEWS

SAS åbner Hongkong-København

Af Kenneth Karskov // Det er lidt af en overraskelse, at SAS vælger at flytte Hongkong-ruten fra Stockholm til København i forbindelsen med vinterprogrammet 2018. Det betyder, at København fra d. 28. oktober vil få fem ugentlige afgange til Hongkong med SAS. …

Flyv CO2-neutralt til Folkemødet

Af Kenneth Karskov // Når det årlige Folkemøde i dag starter på Bornholm, så er det samlingssted for beslutningstagere, lobbyister, brancheorganisationer og alle andre som er interesseret i samfundsforhold. Blandt disse passagerer findes også en række menn…

Nu kommer ENDNU en rute til Jordan

Af Kenneth Karskov // Først åbnede Norwegian en rute til hovedstaden Amman i Jordan, så kom Royal Jordanian med en rute til samme destination, og nu annoncerer Norwegian så en rute til den jordanske badeby Aqaba. "Aqaba er en spændende udvidelse af vores J…

  • 1
  • 2
  • 3

Nu også British Airways: Bagage koster ekstra

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

KLM har i den seneste tid fået megen – negativ – opmærksomhed på at være det første store europæiske netværksselskab, der indfører betaling for bagage. Det hollandske flyselskab er dog langt fra det eneste af de traditionelle selskaber som bakser med de planer.

Som tidligere skrevet har Air France indført en MINI pris uden kuffert på 58 ruter – bl.a. sommerruten fra København til Marseille – men også British Airways tester vandene med flybilletter uden bagage.

Nu også British Airways

Kufferten skal koste ekstra

Det gælder på en række udvalgte ruter fra Gatwick lufthavnen. Her vil British Airways tilbyde en billettype, der kun tillader håndbagage. Vil man have kuffert med, så skal der købes en dyrere billet, hvor dette er inkluderet.

Det er en ofte set taktik i lufthavnen at teste nye tiltag på denne måde, inden systemet indføres på hele netværket. Når forargelsen over at have fået fjernet et gratis gode har lagt sig, og medierne er begyndt at skrive om noget andet, så indføres det i ly af natten på hele netværket.

Det er således tre af Europas helt store selskaber, der er igang med at sluge kameler i jagten på at lukke hullet ned til lavprisselskaberne. Bagage som en del af billetprisen har været et en hellig kø for de traditionelle flyselskaberne, men nu er proppen af flasken, så der vil utvivlsomt komme flere selskaber med lignende tiltag i løbet af den kommende tid.

Og når de alle har indført kuffertgebyret, så er det tid til at kigge sig om efter det næste gebyr. Det kunne meget vel være…

Check-in gebyr

Flyselskabet airBaltic har genindført gebyret for check-in ved skranken i lufthavnen. Det er blevet genindført pr. 1. februar 2013, selvom selskabet ellers tidligere havde dårlige erfaringer med netop dette gebyr.

airBaltic havde indført det i slutningen af 00’erne, og anvendte en model som den KLM også bruger for deres nye bagagegebyr: Meld dig ind i vores bonusprogram, og så er det gratis at checke ind – ellers koster det fem Euro.

Ved check-in skranken lå der altid en stak indmeldelsesblanketter, som man hurtigt kunne udfylde, men alligevel var initiativet ikke populært blandt de rejsende, og airBaltic droppede det omstridte gebyr i 2010. Nu genindfører selskabet check-in gebyret, som skal få flere til at checke ind på nettet, telefonen eller på self-service automaterne.