RSS

BREAKING NEWS

Islandsk flyselskab er et flyvende teater

Af Kenneth Karskov // Icelandair kan i år fejre 80 års fødselsdag, og det fejrer flyselskabet med en række anderledes initiativer. Flyselskabet har således fået en britisk teatergruppe til at undervise kabinepersonalet i performanceteater. Formålet er, at …

Flyselskab hædrer dansk EM-triumf

Af Kenneth Karskov // Det er i dag 25 år siden, at det danske fodboldlandshold slog Tyskland i EM-finalen, og dermed skrev dansk historie. Den begivenhed hædrer lavprisselskabet Norwegian nu. Flyselskabet offentliggør i dag, at nyeste “halehelt” - som er N…

Qatar Airways vil købe bid af American Airlines

Af Kenneth Karskov // Qatar Airways vil købe sig ind i oneworld-partneren American Airlines. Det har selskabet netop offentliggjort i en pressemeddelelse. Qatar Airways sigter i første omgang på at købe op til 4,75% af aktierne i det amerikanske flyselskab…

  • 1
  • 2
  • 3

Norwegian: Airbus 340 erstatter Dreamliner

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Boeing har varslet om forsinkelse på leverancen af Norwegians første Dreamliner, og derfor har lavprisselskabet leaset to Airbus 340-300 fra portugisiske Hifly.

Det er det verdensomspændende flyveforbud for Boeings Dreamliner som kaster grus i maskineriet på Norwegians opstart af langdistanceflyvninger. Til erstatning for de manglende fly, har Norwegian nu valgt at lease to Airbus 340-300.

Norwegians Dreamliner bliver forsinket

”Jeg har stor forståelse for, at vores kunder, som har set frem til at flyve med Dreamlineren, er skuffede over denne nye besked. Vi vil imidlertid flyve vores passagerer til og fra New York og Bangkok til trods for dette, og ellers gøre det vi kan for, at de skal få en god rejse. Vi vil også give kunderne mulighed for omkostningsfrit at flytte deres rejse frem i tiden,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

Dermed må Norwegian chef Bjørn Kjos også bide sig i tungen, for det var netop denne flytype, som han pegede fingre af, da han skulle forklare hvorfor Norwegian havde valgt Boeings Dreamliner.

Tilmed får Norwegian nu endnu ældre langdistancefly end dem SAS har. Boomerang-effekten kommer af, at Bjørn Kjos var ude med riven overfor SAS’ langdistancefly, som han mente var underlegne mmed hensyn til brændstoføkonomi, miljopåvirkning og komfort.

Boeing beklager

”Boeing beklager på det stærkeste situationen, som vores Dreamliner-kunder er kommet i. Vi vil holde tæt kontakt med Norwegian og vil arbejde med at få de nødvendige flyvetilladelser fra de amerikanske luftfartsmyndigheder på plads således, at leverancerne kan ske i henhold til vores planer,” hedder det i en udtalelse fra Boeing.

Norwegians flyvninger til New York og Bangkok starter op i månedsskiftet mellem maj og juni, så det var tvingende nødvendigt med erstatsningsfly. Med til historien, at der naturligvis blot er tale om en periode med Airbus 340, indtil Boeing får løst problemerne med Dreamliner flyet og kan genoptage leveringerne.

Norwegians første Dreamliner skulle efter planen være leveret i slutningen af april, og den næste skulle komme i juni.