RSS

BREAKING NEWS

Islandsk flyselskab er et flyvende teater

Af Kenneth Karskov // Icelandair kan i år fejre 80 års fødselsdag, og det fejrer flyselskabet med en række anderledes initiativer. Flyselskabet har således fået en britisk teatergruppe til at undervise kabinepersonalet i performanceteater. Formålet er, at …

Flyselskab hædrer dansk EM-triumf

Af Kenneth Karskov // Det er i dag 25 år siden, at det danske fodboldlandshold slog Tyskland i EM-finalen, og dermed skrev dansk historie. Den begivenhed hædrer lavprisselskabet Norwegian nu. Flyselskabet offentliggør i dag, at nyeste “halehelt” - som er N…

Qatar Airways vil købe bid af American Airlines

Af Kenneth Karskov // Qatar Airways vil købe sig ind i oneworld-partneren American Airlines. Det har selskabet netop offentliggjort i en pressemeddelelse. Qatar Airways sigter i første omgang på at købe op til 4,75% af aktierne i det amerikanske flyselskab…

  • 1
  • 2
  • 3

Air France KLM: Vi holder fast i Business Class

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Da SAS i foråret afskaffede Business Class på de europæiske flyvninger, var der forventning om at flere flyselskaber ville følge trop. Luksusklassen havde overlevet sig selv, og kunderne var ikke længere interesseret, lød analysen.

Hidtil er SAS alene om at skrotte de dyre pladser, og det bliver heller ikke Air France og KLM der følger i SAS’ fodspor og tager livet af Business Class. Det lover den danske Air France KLM chef, Guillaume Glass, i et interview med Flybranchen.dk

“Vi holder fast i to klasser hos KLM (Economy og Business Class, red) og tre hos Air France (Economy, Premium Economy og Business Class, red.) på de europæiske flyvninger”, slår han fast.

Business Class under pres

I en årrække forsøgte KLM sig med Europe Select konceptet, som var meget lig det nuværende SAS koncept. Kunderne efterspurgte en prisbillig afløser for Business Class, lød det fra flyselskabet, og svaret var Europe Select.

Prisen blev sat ned, og til gengæld forsvandt det frie midtersæde, og serveringen bestod af en madkasse med nogle små hapsere.

Det viste sig dog dog at være upopulært blandt de berørte kunder, og derfor genindførte KLM i 2011 Business Class på de europæiske ruter med alle de gamle fordele.

“Markedet for Business Class indenfor Europa er begrænset”, erkender Guillaume Glass dog. “Vi taler få topchefer og meget rige mennesker, som er i kundegruppen, så alle flyselskaber stiller sig selv det samme spørgsmål med jævne mellemrum: Hvad vil vi gøre for vores Business Class passager?”.

Luksusklassen fortsætter

Hos Air France KLM er svaret at luksusklassen fortsætter. Ikke kun for de topcheferne og de riges skyld, men på grund af de to selskaber store trafik af rejsende, der flyver ind til Amsterdam og Paris og videre ud i verden.

“Vi har mange Business Class passagerer, der skal rejse videre ud i verden med os, og de skal have Business Class på hele rejsen”, siger han og peger på at SAS til sammenligning har et mere begrænset oversøisk ruteprogram og derfor ikke samme trafik af passagerer på de europæiske flyvninger, som skal videre ud i verden på Business Class med SAS.

På samme tid holder Air France også stædigt fast i First Class konceptet på de lange oversøiske flyvninger til USA, Mellemøsten, Afrika og Asien.

First Class på de lange ruter

I Danmark har First Class i den seneste tid været i fokus på grund af Lars Løkkes ture for GGGI, men markedet for den ultimative luksus i luften er minimalt i Danmark.

“I Danmark ser jeg ikke et marked for First Class”, siger Guillaume Glass og uddbyder: “Air France opretholder First Class til en række destinationer rundt om i verden, og vi ser en efterspørgsel fra Frankrig, og faktiske også en stor efterspørgsel fra en række afrikanske destinationer, hvor vi har nogle meget velhavende kunder. Men ikke fra Danmark…”