RSS

BREAKING NEWS

Nu kommer Air China til CPH - hvad kan du forvente?

Af Kenneth Karskov // Det er en af de mere stille ruteĂĄbninger, nĂĄr Air China d. 30. maj lancerer en ny rute mellem Danmark og Kina. Nye oversøiske forbindelser bliver ellers fejret med stor stĂĄhej, og det var da ogsĂĄ en historie i mange medier, at Cathay Pac…

Nu kan du betale sædegebyret med bonuspoint

Af Kenneth Karskov // Gratis flybilletter, opgraderinger og hotelværelser. Det er mange muligheder for at bruge bonuspoint, men i takt med at de traditionelle flyselskaber er begyndt at opkræve gebyrer for ting, der tidligere var en del af flybillettens pris,…

Nu kommer der lavprisfly mellem Europa og Indien

Af Kenneth Karskov // Det islandske lavprisselskab WOW air har annonceret, at de vil ĂĄbne en rute til den indiske hovedstad Delhi. Dermed tager islændingene hul pĂĄ en ny æra, hvor det bliver muligt at flyve lavpris til verdens største demokrati. Hidtil har…

  • 1
  • 2
  • 3

Direkte fra Jylland til Kroatien

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Fra begyndelsen af juli bliver det for første gang muligt at flyve til kroatiske Split fra Billund og Aalborg.

I Danmark er det netop nu kun muligt at flyve til Split fra København. Derfor foregik rejsen med bil for størstedelen af de i alt 11.000 danskere, der i 2013 besøgte den kroatiske turistmagnet.

Fra juli bliver den store danske interesse belønnet med muligheden for at flyve til Split med SAS fra både Billund og Aalborg lufthavne.

Direkte fra Billund og Aalborg

”Vi kan se, at danskerne besøger Kroatien og særligt Split i langt større omfang end for bare få år siden. Derfor giver det god mening, at det nu bliver muligt at flyve direkte til Split fra både Aalborg og Billund. I begge tilfælde tager det mindre end to timer,“ siger Paul Sikic, der er vicedirektør for Kroatiens Turistråd i Skandinavien.

Kroatien er repræsenteret hele syv gange på UNESCO’s verdensarvsliste over bevaringsværdige steder og naturområder – heraf de tre i nærheden af Split. Blandt dem er det overdådige Diocletianus Palads, der blev bygget i 300-tallet af den romerske kejser Diocletian.

Split er desuden omgivet af flere idylliske øer som øen Brac, der råder over en af verdens smukkeste strande kaldet Zlatni Rat. Derforuden har Kroatien et af Europas reneste have i form af det krystalklare Adriaterhav.

Første afgang fra Aalborg Lufthavn til Split finder sted den 1. juli og fra Billund Lufthavn den 2. juli. Det er første gang nogensinde, at SAS flyver vestdanskerne på sommerferie.