RSS

BREAKING NEWS

Emirates forlænger med Arsenal

Af Kenneth Karskov // Flyselskabet Emirates forlænger sponsoratet med Arsenal Football Club indtil 2024. Prisen er ikke offentliggjort, men Arsenal har meldt ud, at det er klubbens største sponsoraftale til dato, og én af de største i fodboldhistorien. Em…

Rekordmange oversøiske ruter

Af Kenneth Karskov // Finnair kan i 2018 prale af rekordmange oversøiske flyvninger fra Helsinki - faktisk hele 27 af slagsen. Ruterne går til steder i Asien, Nord- og Centralamerika samt Mellemøsten. Asien er suverænt den største destination for Finnairs …

Lufthansa siger farvel til det gule haleror

Af Kenneth Karskov // Lufthansa siger farvel til den gule trane på haleroret, og opdaterer selskabets ikoniske design.  Det er første gang i næsten 30 år, at det tyske flyselskab piller ved det ikoniske blå-gule haleror, og dermed et af flybranchens mest kend…

  • 1
  • 2
  • 3

Ventetid ved sikkerhedskontrollen i København: 3½ minut

Af Kenneth Karskov

Af med bæltet, op med computeren, ud med vandflasken, frem med toiletsagerne og tøm lommerne.

Sikkerhedskontrollen er den mindst attraktive del af en flyrejse – og et nødvendigt onde, der bare skal overstås. Helst hurtigt.

Og det går faktisk relativt hurtigt i Københavns Lufthavn med at få folk igennem sikkerhedskontrollen.

“En af grundene er at lufthavnen kontinuerligt måler ventetider med BlipTrack. Med hjælp fra dette system har Københavns Lufthavn reduceret den gennemsnitlige ventetid til kun 3,5 minut”, fortæller Christian Bugislaus Carstens, Marketing Manager, BLIP Systems.

Mobiler og tablets “sladrer”

Små sensorer sporer anonymt Bluetooth og WI-FI signaler, som passagerernes mobiltelefoner og tablets udsender. På den måde kan lufthavnene kortlægge passagernes færden og registrere flaskehalse, så mere personale kan indsættes, og passagererne kan få præcise oplysninger om, hvor lang ventetid, de skal regne med.

De indsamlede data fra sensorerne krypteres, hvilket gør det umuligt at relatere de indsamlede Bluetooth og Wi-Fi adresser på en mobil enhed til en person. Passagererne behøver derfor ikke at frygte, at deres bevægelser eller personlige oplysninger registreres, lover selskabet bag.

Samme system i Amsterdam, Dubai og Toronto

“Vi har i dag installeret vores løsning i cirka 20 lufthavne, heriblandt nogle af verdens største som Amsterdam, Dubai og Toronto og flere er på vej. Systemet hviler på, at Bluetooth og wi-fi bliver mere og mere udbredt i vores elektroniske udstyr.” fortæller administrerende direktør Peter Knudsen, BLIP Systems.

Security Service i Københavns Lufthavn er i øvrigt blevet kåret som den verdens bedste for andet år i træk. Hæderen er givet på baggrund på Skytrax’ indsamling af 12,8 millioner passagerers vurdering af 410 lufthavne verden over.

Ved samme lejlighed generobrede Københavns Lufthavn titlen som “Nordeuropas bedste lufthavn”.

Sikkerhedskontrol i Københavns Lufthavn