RSS

BREAKING NEWS

Nu kommer Air China til CPH - hvad kan du forvente?

Af Kenneth Karskov // Det er en af de mere stille ruteåbninger, når Air China d. 30. maj lancerer en ny rute mellem Danmark og Kina. Nye oversøiske forbindelser bliver ellers fejret med stor ståhej, og det var da også en historie i mange medier, at Cathay Pac…

Nu kan du betale sædegebyret med bonuspoint

Af Kenneth Karskov // Gratis flybilletter, opgraderinger og hotelværelser. Det er mange muligheder for at bruge bonuspoint, men i takt med at de traditionelle flyselskaber er begyndt at opkræve gebyrer for ting, der tidligere var en del af flybillettens pris,…

Nu kommer der lavprisfly mellem Europa og Indien

Af Kenneth Karskov // Det islandske lavprisselskab WOW air har annonceret, at de vil åbne en rute til den indiske hovedstad Delhi. Dermed tager islændingene hul på en ny æra, hvor det bliver muligt at flyve lavpris til verdens største demokrati. Hidtil har…

  • 1
  • 2
  • 3

Ventetid ved sikkerhedskontrollen i København: 3½ minut

Af Kenneth Karskov

Af med bæltet, op med computeren, ud med vandflasken, frem med toiletsagerne og tøm lommerne.

Sikkerhedskontrollen er den mindst attraktive del af en flyrejse – og et nødvendigt onde, der bare skal overstås. Helst hurtigt.

Og det går faktisk relativt hurtigt i Københavns Lufthavn med at få folk igennem sikkerhedskontrollen.

“En af grundene er at lufthavnen kontinuerligt måler ventetider med BlipTrack. Med hjælp fra dette system har Københavns Lufthavn reduceret den gennemsnitlige ventetid til kun 3,5 minut”, fortæller Christian Bugislaus Carstens, Marketing Manager, BLIP Systems.

Mobiler og tablets “sladrer”

Små sensorer sporer anonymt Bluetooth og WI-FI signaler, som passagerernes mobiltelefoner og tablets udsender. På den måde kan lufthavnene kortlægge passagernes færden og registrere flaskehalse, så mere personale kan indsættes, og passagererne kan få præcise oplysninger om, hvor lang ventetid, de skal regne med.

De indsamlede data fra sensorerne krypteres, hvilket gør det umuligt at relatere de indsamlede Bluetooth og Wi-Fi adresser på en mobil enhed til en person. Passagererne behøver derfor ikke at frygte, at deres bevægelser eller personlige oplysninger registreres, lover selskabet bag.

Samme system i Amsterdam, Dubai og Toronto

“Vi har i dag installeret vores løsning i cirka 20 lufthavne, heriblandt nogle af verdens største som Amsterdam, Dubai og Toronto og flere er på vej. Systemet hviler på, at Bluetooth og wi-fi bliver mere og mere udbredt i vores elektroniske udstyr.” fortæller administrerende direktør Peter Knudsen, BLIP Systems.

Security Service i Københavns Lufthavn er i øvrigt blevet kåret som den verdens bedste for andet år i træk. Hæderen er givet på baggrund på Skytrax’ indsamling af 12,8 millioner passagerers vurdering af 410 lufthavne verden over.

Ved samme lejlighed generobrede Københavns Lufthavn titlen som “Nordeuropas bedste lufthavn”.

Sikkerhedskontrol i Københavns Lufthavn