RSS

BREAKING NEWS

Emirates gør klar til A380 nummer 100

Af Kenneth Karskov // Verdens største operatør af dobbeltdækkerflyet A380 gør klar til at modtage fly nummer 100. Det sker fredag den 3. november 2017. Over 80 millioner passagerer har siddet på en af Emirates snart hundrede eksemplarer af verdens største …

Godt nyt for dansk turisme: Kinesisk flyselskab til København

Af Kenneth Karskov // Københavns Lufthavn kan se frem til at kunne tilføje et kinesisk flyselskab til porteføljen fra næste forår. Kina er et af verdens største markeder fra flytrafik, og den danske turistbranche higer efter flere kinesiske turister til la…

Indisk fly-topchef: Norden er interessant, men...

Af Kenneth Karskov // “Vi kan sagtens forestille os flere destinationer i Europa”, siger Guarang Shetty, en af de to øverstplacerede i det ambitiøse indiske flyselskab Jet Airways, til Flybranchen.dk. Jet Airways er Indiens næststørste flyselskab, kun over…

  • 1
  • 2
  • 3

Cathay Pacific udvider i Europa

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Cathay Pacific åbner ny rute til Europa. Denne gang er det Zürich, der får glæde af daglige flyvninger til Hong Kong med et af verdens bedste flyselskaber.

Den 29. marts 2015 letter første afgang med Cathay Pacific mellem Hong Kong og Zürich. Cathay Pacific vil benytte den store Boeing B777-300ER på ruten, som vil være indrettet med fire klasser ombord: First Class, Business Class, Premium Economy samt Economy.

Flere direkte ruter

Den nye rute følger op på åbningen af ruten mellem Hong Kong og Manchester, og markerer et endegyldt opgør med Cathay Pacifics hidtidige strategi om at betjene få store lufthavne – London, Frankfurt og Paris – med mange frekvenser.

Tanken var, at de rejsende hellere ville have mange frekvenser at vælge mellem, og derfor foretrak at flyve ind til de store hubs mod at have et rigt udbud af afgange på forskellige tidspunkter af dagen.

Virkeligheden anno 2014 er nok nærmere, at passagererne foretrækker direkte ruter frem for den lange tur via London, Frankfurt eller Paris. Derfor er Cathay Pacific i gang med en langsom udbredelse af rutenetværket og satser på flere europæiske lufthavne.

Cathay Pacific til København?

I den forbindelse er rygtet om en rute til København dukket op i flere omgang. Hong Kong er den destination fra København som flest passagerer rejser, men uden at lufthavnen har en direkte rute dertil.

Med dagens annoncering af Zürich som destination er det tydeligt, at der bliver kigget på nye destinationer i Cathays hovedkvarter i Hong Kong. Kilder i Cathay Pacific mener dog ikke, at vi kommer til at se en rute til København før tidligst i 2016.

Cathay Pacific hører hjemme i den pulserende millionby Hong Kong, og er bredt anerkendt som et af verdens bedste flyselskaber. Cathay Pacific er af Skytrax blevet tildelt fem stjerner for service og komfort ombord.