RSS

BREAKING NEWS

Nu kommer første Norwegian-rute til Canada

Af Kenneth Karskov // Norwegian spreder endnu engang vingerne, og sætter en nål mere i rutekortet med dagens annoncering af en rute til Canada. Det norske lavprisselskab vil flyve dagligt fra Dublin i Irland til Toronto i Canada fra marts næste år. Dog vil…

Icelandair lancerer fly i 100-års bemaling

Af Kenneth Karskov // Icelandair har løftet sløret for endnu en bemærkelsesværdig udsmykning af selskabets fly. Islændingene har tidligere lavet det smukke nordlys-fly, Hekla Aurora, og nu maler Icelandair en af selskabets Boeing 757-300 maskiner i farverne f…

SAS åbner Hongkong-København

Af Kenneth Karskov // Det er lidt af en overraskelse, at SAS vælger at flytte Hongkong-ruten fra Stockholm til København i forbindelsen med vinterprogrammet 2018. Det betyder, at København fra d. 28. oktober vil få fem ugentlige afgange til Hongkong med SAS. …

  • 1
  • 2
  • 3

Ny Doha lufthavn slår dørene op

Fra d. 27. maj får passagerer med Qatar Airways glæde af Dohas nye lufthavn, Hamad International Airport (HIA). Den nye lufthavn, som ligger 4 km fra den gamle lufthavn, er i første omgang designet til at tage imod 30 millioner passagerer pr. år.

Hamad International Airports terminalbygning er 600.000 kvadratmeter stor med imponerende arkitektur, naturligt lysindfald og en stor mængde kunst skabt specielt til lufthavnen. Bygningen ligger ved Den Arabiske Golf, og arkitekturen er inspireret af havets rullende bølger.

Den energibesparende hovedterminal er lavet i et solresistentmateriale med fremspring, der giver skygge og beskytter mod solens varme og dermed minimerer energiforbruget.Bygningen er også udstyret med skærme, der justerer belysningen i henhold til det naturlige lys.

Hamad International Airport har 138 check-in skranker – 108 skranker til passagerer på Qatar Airways Economy Class og passagerer, der rejser med andre flyselskaber, 16 skranker til Qatar Airways Business Class og 14 skranker til passagerer på Qatar Airways First Class.