RSS

BREAKING NEWS

Billund med bedste resultat nogensinde!

Af Kenneth Karskov // Det går rigtig godt i Billund Lufthavn. Flyselskaberne flokkes om Danmarks næststørste lufthavn og pengene ruller ind. Lufthavnen kan offentliggøre et historisk godt resultat med et overskud på 63,3 millioner kroner i 2017 og et passa…

DAT ny hovedsponsor for Folkemødet


Af Kenneth Karskov // Det bliver kaldt politikernes og lobbyisternes svar på Roskilde Festival, det årlige Folkemøde i Allinge på Bornholm. Fire dage med taler, debatter og oplæg om politik og samfundsforhold. En stor del af de medvirkende på Folkemødet ko…

Qatar Airways i offensiven: 16 nye ruter i ét hug

Af Kenneth Karskov // Qatar Airways viser tænder overfor konkurrenterne og åbnede rejsemessen ITB i Berlin med et aggressivt træk, der sætter streg under flyselskabets ambition om at være en markant spiller i markedet. Ved et stort anlagt pressemøde i Berl…

  • 1
  • 2
  • 3

Karup: Norwegian lukker – DAT åbner

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Den 27. marts lukker Norwegian ruten mellem København og Karup, men allerede to dage efter starter DAT med flyvninger på selvsamme rute.

Da Norwegian gjorde sit indtog i Danmark, var dansk indenrigsflyvning en del af satsningen og ruten til Karup blev anset som værende en vigtig brik i spillet, men nu er den del af eventyret snart slut

For de rejsende vil det dog ikke blive den store omvæltning. DAT har været lejet ind af Norwegian til at flyve mellem Karup og København det sidste års tid.

Ingen stor omvæltning for rejsende

”Da Norwegian meddelte os, at de ville stoppe på ruten, gik vi straks i gang med at se på mulighederne for selv at overtage den,” fortæller Jesper Rungholm, CEO i DAT.

”Vi har først og fremmest valgt at starte ruten, fordi der fortsat er behov for en forbindelse mellem Midtjylland og hovedstaden. Og så har vi den kapacitet, som passer til passagergrundlaget,” fortæller han.

DAT vil have to fly stationeret i Karup. Det betyder optimale afgangstider for de rejsende, med første afgang kl. 06.40 fra Karup og sidste afgang kl. 22.30 fra København.

Op til seks gange dagligt

”Vi har indgået en interline-aftale med SAS og det betyder, at man kan købe billetter fra de destinationer, som DAT flyver fra, og direkte videre ud til andre destinationer med SAS. Der er tale om en fuld interline-aftale med billetsamarbejde, bagage-gennemcheck, hjælp ved driftsforstyrrelser og ufrivillige overnatninger, gennemgangspriser og fuld service til børn, som rejser alene (UM),” forklarer Jesper Rungholm.

”Ruten vil både blive betjent af en MD83 med plads til 165 passagerer og en ATR72 med plads til 66 passagerer. På hverdage vil der være 6 rotationer fordelt over hele dagen, mens der fordelt over weekenden vil være 5 rotationer,” slutter han.

DAT flyver i forvejen på indenrigsruten mellem København og Rønne på Bornholm, samt charterflyvninger og norske indenrigsflyvninger.