RSS

BREAKING NEWS

Officielt: Royal Jordanian åbner rute til København

Af Kenneth Karskov // Så er det officielt: København får endnu en interkontinental rute, når flyselskabet Royal Jordanian begynder at flyve mellem København og Jordans hovedstad, Amman, d. 3. juni 2018. "København bliver den 45. destination i Royal Jordani…

A380 reddet - Emirates bestiller 36 fly mere

Af Kenneth Karskov // Emirates køber 20 nye dobbeltdækkerfly og får en option på yderligere 16 eksemplarer af verdens største passagerfly, og dermed kan Airbus holde gang i produktionen af det enorme fly frem til 2029. Der er et nærmest symbiotisk forhold …

Det vrimler med nye USA ruter - og nu kommer tre mere...!

Af Kenneth Karskov // Icelandair har allerede to nye amerikanske destinationer på tapetet i 2018 - Dallas og Cleveland - men nu tilføjer selskabet yderligere tre byer i USA til deres rutenetværk. To af de nye destinationer har Icelandair tidligere fløjet t…

  • 1
  • 2
  • 3

Her er flyselskaberne, der IKKE serverer alkohol

  • Written by:

Nogle af dem vil du aldrig komme til at flyve med, men to af dem flyver til og fra København. Se listen med de tørlagte flyselskaber.

Af Kenneth Karskov

Indrømmet, jeg nyder gerne et glas vin eller en øl til maden under en lang flyvetur. Ikke at det er det vigtigste i verden – jeg har gennemført mange flyture uden at røre alkohol – men det er rart at sidde dér og slappe af, mens man stikker lidt til maden, kigger på en film og nyder et glas vin.

Stort set alle internationale flyselskaber serverer alkohol på de lange ture – nogle ser det endda som en indtægtskilde og tager penge for det – men der findes få undtagelser, hvor du kommer til at kigge langt efter alkohol.

Måske ikke overraskende, så hører de tørlagte selskaber hjemme i de overvejende muslimske lande, men det er ikke en tommelfingerregel, der virker.

Tag lande som Emiraterne og Qatar, hvor det kun er muligt at finde alkohol på hoteller og udvalgte restauranter. Ingen almindelige butikker sælger alkohol i disse lande, men hos deres respektive flyselskaber er der ingen smalle steder, og fri bar med øl, vin og spiritus ad libitium er standard hos både Emirates, Etihad og Qatar Airways.

Listen herunder fortæller dig, hvilke af de store flyselskaber, der IKKE serverer øl, vin eller spiritus ombord.

Egyptair

Egyptens nationale flyselskab serverer IKKE alkohol. Egyptair flyver direkte fra København til Egyptens hovedstad Cairo, og herfra videre ud i verden. Ofte har Egyptair billige flybilletter til Bangkok med et kortere stop i Cairo, men altså ingen alkohol ombord.

På nettet findes rapporter fra passagerer, der selv har medbragt alkohol, som de har nydt på flyet, men dette er ikke officiel politik fra flyselskabets side.

Pakistan International Airlines

PIA – som Pakistan International Airlines ofte bliver forkortet – serverer IKKE alkohol. PIA flyver fra København til Islamabad og Lahore med en Boeing 777. Alkohol blev bandlyst i Pakistan i halvfjerserne, og siden da har det heller ikke været at finde ombord på de pakistanske fly.

Mahan Air

Mahan Air flyver fra København til Teheran to gange om ugen fra marts 2016, og på turen med selskabets Airbus fly kan du glæde dig til gode juicer, men IKKE noget med alkohol. Mahan Air blev etableret som Irans første privatejede flyselskab i 1992 og udover ruter i Iran og nabolande flyver selskabet også til en række europæiske destinationer.

Iran Air

Iran Air har tidligere fløjet til København, men gør det ikke længere. Skulle du komme ombord på et af selskabets fly via andre lufthavne, så skal du ikke forvente at få serveret alkohol ombord.

Saudia (tidl. Saudi Arabian Airlines)

Det nationale flyselskab fra Saudi-Arabien med hovedsæde i lufthavnen i Jeddah serverer IKKE alkohol ombord. Saudia er medlem af SkyTeam alliancen, og dermed i selskab med KLM, Air France, Alitalia, Delta og flere andre.

Royal Brunei Airlines

Royal Brunei Airlines skiller sig ud fra de øvrige selskaber nævnt her i listen ved ikke at have hjemmebane i Mellemøsten – men i Asien. Flyselskabet fra det lille sultanat Brunei serverer IKKE alkohol ombord på selskabets fly.

Typisk er der ikke mange danske passagerer, som flyver med Royal Brunei Airlines, men selskabet flyver til London, hvor mange passagerer vælger selskabet som et billigt alternativ på rejser til f.eks. Bangkok, Melbourne eller Kuala Lumpur, hvor Royal Brunei Airlines har meget konkurrencedygtige priser.

Kuwait Airways

Ved udgangen af 2013 havde Kuwaits Airways Mellemøstens ældste flyflåde. Selskabet får tilmed generelt dårlige anmeldelser af passagerer på nettets mange flyfora, og der bliver ikke serveret noget til at drukne sorgerne i. Kuwaits statsejede flyselskab serverer IKKE alkohol på flyturen.