RSS

BREAKING NEWS

Emirates gør klar til A380 nummer 100

Af Kenneth Karskov // Verdens største operatør af dobbeltdækkerflyet A380 gør klar til at modtage fly nummer 100. Det sker fredag den 3. november 2017. Over 80 millioner passagerer har siddet på en af Emirates snart hundrede eksemplarer af verdens største …

Godt nyt for dansk turisme: Kinesisk flyselskab til København

Af Kenneth Karskov // Københavns Lufthavn kan se frem til at kunne tilføje et kinesisk flyselskab til porteføljen fra næste forår. Kina er et af verdens største markeder fra flytrafik, og den danske turistbranche higer efter flere kinesiske turister til la…

Indisk fly-topchef: Norden er interessant, men...

Af Kenneth Karskov // “Vi kan sagtens forestille os flere destinationer i Europa”, siger Guarang Shetty, en af de to øverstplacerede i det ambitiøse indiske flyselskab Jet Airways, til Flybranchen.dk. Jet Airways er Indiens næststørste flyselskab, kun over…

  • 1
  • 2
  • 3

British Airways åbner rute til Billund

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

British Airways åbner ny rute mellem Billund og London Heathrow. Første fly lander i den jyske lufthavn d. 3. maj 2016, og derefter vil det britiske flyselskab sende en maskine frem og tilbage mellem Billund og Heathrow 11 gange om ugen.

“Vi er glade for, at vi nu kan tilbyde vestdanskere en direkte rute til London Heathrow, som både er en eftertragtet forretnings- og shopping-destination, men også et vigtigt knudepunkt for rejsende, der skal videre ud i verden,” siger Peter Rasmussen, nordeuropæisk chef for British Airways.

Hos det britiske flyselskab har det længe været et ønske at sende et fly til Jylland, for at opsamle de passagerer, der skal videre til andre destinationer i Europa, USA, Afrika, Sydamerika eller andre steder i verden.

I knap 20 år har SUN-AIR fløjet mellem Billund og London i samarbejde med British Airways, men det er først nu at briterne selv stempler ind. Og det er der sandsynligvis en god grund til.

I løbet af det sidste års tid har en lang række flyselskaber meldt sig på banen med ruter til Billund – heriblandt Finnair (Helsinki), Brussels Airlines (Bruxelles), Czech Airlines (Prag) og airberlin (Berlin) – og disse tager hver især deres bid af “passager-kagen”. Ikke blot med passagerer, der skal til de respektive destinationer, men i lige så høj grad med rejsende som skal videre ud i verden.

Oveni disse selskaber kommer KLM, Air France og Lufthansa, som har været til stede i den jyske lufthavn i adskillige år, og sende jyske passagerer ud i verden via Amsterdam, Paris og Frankfurt.

Da det er ikke usandsynligt, at cirka halvdelen af passagererne på British Airways nye London-Billund rute skal videre med et andet fly, var det til sidst et spørgsmål om at melde sig ind i kampen, før kagen var spist af de andre selskaber.

Så selvom SUN-AIR i mange år har fløjet med British Airways navnet stående på flyene og med de britiske farver på haleroret, så kunne det velfungerende, men lille jyske flyselskab med dets små maskiner ikke længere tage kampen.

Derfor var det nødvendigt, at British AIrways selv åbnede en direkte rute mellem Heathrow og Billund med 11 ugentlige afgange med store, rummelige Airbus fly.