RSS

BREAKING NEWS

Islandsk flyselskab er et flyvende teater

Af Kenneth Karskov // Icelandair kan i år fejre 80 års fødselsdag, og det fejrer flyselskabet med en række anderledes initiativer. Flyselskabet har således fået en britisk teatergruppe til at undervise kabinepersonalet i performanceteater. Formålet er, at …

Flyselskab hædrer dansk EM-triumf

Af Kenneth Karskov // Det er i dag 25 år siden, at det danske fodboldlandshold slog Tyskland i EM-finalen, og dermed skrev dansk historie. Den begivenhed hædrer lavprisselskabet Norwegian nu. Flyselskabet offentliggør i dag, at nyeste “halehelt” - som er N…

Qatar Airways vil købe bid af American Airlines

Af Kenneth Karskov // Qatar Airways vil købe sig ind i oneworld-partneren American Airlines. Det har selskabet netop offentliggjort i en pressemeddelelse. Qatar Airways sigter i første omgang på at købe op til 4,75% af aktierne i det amerikanske flyselskab…

  • 1
  • 2
  • 3

Flyselskab vil redde flymaden

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Flymad skal være velsmagende, og det skal danske superkokke sørge for. Det er flyselskabet Singapore Airlines, der tager livtag med den kønsløse flymad, og et samarbejde med fire danske toprestauranter skal resultere i gourmet på flyrejsen.

Det er Kiin Kiin (med en Michelin stjerne), Dragsholm Slot, Studio og Mikkel Maarbjerg, som er en del af makkerparret ”Kirk & Maarbjerg”, der skal give et bud på ny, velsmagende flymad.

”Ambitionen er, at kvaliteten og smagen skal helt derop, hvor passagererne hører englene synge, og dét gerne i et godt samspil mellem det nordiske og asiatiske køkken”, siger Tim Lee, Singapore Airlines, general manager, Scandinavia and Finland.

En af de udfordringer, der skal overvindes er flymad bliver tilberedt på landjorden flere timer i forvejen, for så at blive genopvarmet på flyet. En proces der med kun i ganske få tilfælde gør mad mere spændende.

En anden udfordring, som forskere har peget på, er at høje lyde kan blokere for smagsløgene, især for evnen til at smage sødt og surt. På samme måde påvirker trykket i kabinen vores kirtler, så salte smage kan blive reduceret med op til 15%.

Så det er ikke nogen nem udfordring, topkokkene står overfor. Guleroden er, at vinderrestauranten vil få sine retter serveret ombord på Singapore Airlines’ rute mellem København og Singapore fra 2016.