RSS

BREAKING NEWS

Emirates gør klar til A380 nummer 100

Af Kenneth Karskov // Verdens største operatør af dobbeltdækkerflyet A380 gør klar til at modtage fly nummer 100. Det sker fredag den 3. november 2017. Over 80 millioner passagerer har siddet på en af Emirates snart hundrede eksemplarer af verdens største …

Godt nyt for dansk turisme: Kinesisk flyselskab til København

Af Kenneth Karskov // Københavns Lufthavn kan se frem til at kunne tilføje et kinesisk flyselskab til porteføljen fra næste forår. Kina er et af verdens største markeder fra flytrafik, og den danske turistbranche higer efter flere kinesiske turister til la…

Indisk fly-topchef: Norden er interessant, men...

Af Kenneth Karskov // “Vi kan sagtens forestille os flere destinationer i Europa”, siger Guarang Shetty, en af de to øverstplacerede i det ambitiøse indiske flyselskab Jet Airways, til Flybranchen.dk. Jet Airways er Indiens næststørste flyselskab, kun over…

  • 1
  • 2
  • 3

Flyselskab vil redde flymaden

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Flymad skal være velsmagende, og det skal danske superkokke sørge for. Det er flyselskabet Singapore Airlines, der tager livtag med den kønsløse flymad, og et samarbejde med fire danske toprestauranter skal resultere i gourmet på flyrejsen.

Det er Kiin Kiin (med en Michelin stjerne), Dragsholm Slot, Studio og Mikkel Maarbjerg, som er en del af makkerparret ”Kirk & Maarbjerg”, der skal give et bud på ny, velsmagende flymad.

”Ambitionen er, at kvaliteten og smagen skal helt derop, hvor passagererne hører englene synge, og dét gerne i et godt samspil mellem det nordiske og asiatiske køkken”, siger Tim Lee, Singapore Airlines, general manager, Scandinavia and Finland.

En af de udfordringer, der skal overvindes er flymad bliver tilberedt på landjorden flere timer i forvejen, for så at blive genopvarmet på flyet. En proces der med kun i ganske få tilfælde gør mad mere spændende.

En anden udfordring, som forskere har peget på, er at høje lyde kan blokere for smagsløgene, især for evnen til at smage sødt og surt. På samme måde påvirker trykket i kabinen vores kirtler, så salte smage kan blive reduceret med op til 15%.

Så det er ikke nogen nem udfordring, topkokkene står overfor. Guleroden er, at vinderrestauranten vil få sine retter serveret ombord på Singapore Airlines’ rute mellem København og Singapore fra 2016.