RSS

BREAKING NEWS

Nu kan du betale sædegebyret med bonuspoint

Af Kenneth Karskov // Gratis flybilletter, opgraderinger og hotelværelser. Det er mange muligheder for at bruge bonuspoint, men i takt med at de traditionelle flyselskaber er begyndt at opkræve gebyrer for ting, der tidligere var en del af flybillettens pris,…

Nu kommer der lavprisfly mellem Europa og Indien

Af Kenneth Karskov // Det islandske lavprisselskab WOW air har annonceret, at de vil åbne en rute til den indiske hovedstad Delhi. Dermed tager islændingene hul på en ny æra, hvor det bliver muligt at flyve lavpris til verdens største demokrati. Hidtil har…

Når flyselskaber sponserer fodbold... og det stikker af for dem

Af Kenneth Karskov // I sidste måned kunne Qatar Airways meddele, at de bliver ny sponsor for det italienske fodboldhold AS Roma. Dermed kommer flyselskabets navn på maven af de ikoniske bordeauxrøde trøjer indtil sommeren 2021. AS Roma er et af Italiens s…

  • 1
  • 2
  • 3

Flyselskab vil redde flymaden

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Flymad skal være velsmagende, og det skal danske superkokke sørge for. Det er flyselskabet Singapore Airlines, der tager livtag med den kønsløse flymad, og et samarbejde med fire danske toprestauranter skal resultere i gourmet på flyrejsen.

Det er Kiin Kiin (med en Michelin stjerne), Dragsholm Slot, Studio og Mikkel Maarbjerg, som er en del af makkerparret ”Kirk & Maarbjerg”, der skal give et bud på ny, velsmagende flymad.

”Ambitionen er, at kvaliteten og smagen skal helt derop, hvor passagererne hører englene synge, og dét gerne i et godt samspil mellem det nordiske og asiatiske køkken”, siger Tim Lee, Singapore Airlines, general manager, Scandinavia and Finland.

En af de udfordringer, der skal overvindes er flymad bliver tilberedt på landjorden flere timer i forvejen, for så at blive genopvarmet på flyet. En proces der med kun i ganske få tilfælde gør mad mere spændende.

En anden udfordring, som forskere har peget på, er at høje lyde kan blokere for smagsløgene, især for evnen til at smage sødt og surt. På samme måde påvirker trykket i kabinen vores kirtler, så salte smage kan blive reduceret med op til 15%.

Så det er ikke nogen nem udfordring, topkokkene står overfor. Guleroden er, at vinderrestauranten vil få sine retter serveret ombord på Singapore Airlines’ rute mellem København og Singapore fra 2016.