RSS

BREAKING NEWS

Emirates gør klar til A380 nummer 100

Af Kenneth Karskov // Verdens største operatør af dobbeltdækkerflyet A380 gør klar til at modtage fly nummer 100. Det sker fredag den 3. november 2017. Over 80 millioner passagerer har siddet på en af Emirates snart hundrede eksemplarer af verdens største …

Godt nyt for dansk turisme: Kinesisk flyselskab til København

Af Kenneth Karskov // Københavns Lufthavn kan se frem til at kunne tilføje et kinesisk flyselskab til porteføljen fra næste forår. Kina er et af verdens største markeder fra flytrafik, og den danske turistbranche higer efter flere kinesiske turister til la…

Indisk fly-topchef: Norden er interessant, men...

Af Kenneth Karskov // “Vi kan sagtens forestille os flere destinationer i Europa”, siger Guarang Shetty, en af de to øverstplacerede i det ambitiøse indiske flyselskab Jet Airways, til Flybranchen.dk. Jet Airways er Indiens næststørste flyselskab, kun over…

  • 1
  • 2
  • 3

Ombord på Finnairs nye A350

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Torsdag viste Finnair deres nye stolthed frem for den danske presse. Airbus A350 XWB er det nyeste fly fra Airbus fabrikkerne, og Finnair er det første europæiske flyselskab til at modtage et eksemplar af det nye langdistance fly.

“Beslutningen om at bestille A350 blev taget for ti år siden”, fortæller Juha Järvinen fra Finnairs topledelse forud for turen med det nye fly. “Nu er det her endelig og første destination bliver Shanghai, som er vores vigtigste rute i Asien”, siger han.

Inden flyet går i fast rutefart mellem Finland og Kina er maskinen på rundtur til en række europæiske lufthavne. Både så personalet kan vænne sig til den nye flyver og samtidig som en slags charmeoffensiv for det finske flyselskab for pressen i de forskellige lande, i dag for journalister fra Danmark.

“Interessen for disse særflyvninger har faktisk været rigtigt stor. Folk har været meget nysgerrige omkring det nye fly og nogle afgange har sågar været fulde”, fortæller Juha Järvinen.

Flyet byder på en markant opgradering af rejseoplevelsen for passagererne. På Business Class sender det Finnair op i den europæiske topklasse, men også på Economy Class er der en række forbedringer.

Større vinduer, der giver mere lys i kabinen. Bedre indeklima. Trådløst internet (koster 5 EUR for en time og 15 EUR for hele flyvningen). Bedre skærme til alle passagerer med flere muligheder. Samtidig et moderne lyssystem, der ubevidst skal gøre flyveturen mere behagelig.

“Ved udgangen af 2016 vil der være fem byer i Asien, som vi vil betjene med det nye fly. Vi starter med Shanghai, som er vores mest lukrative rute”, siger Juha Järvinen.

For udfordringen er, at flyselskabet kun har ét af disse fly indtil videre. Flere vil efterhånden komme til, men når flyet går i fast rutefart er det kun passagererne på ruten til Shanghai som får glæde af den nye luksus i luften.

Finnairs nye stolthed kan opleves på ruten mellem København og Helsinki indtil d. 3. november.

Finnair-A350-cockpit

Herover: Cockpittet på Airbus A350 inden afgang fra Helsinki til København

Finnair-Business-Class-dinner-A350

Herover: Business Class byder på uovertruffen komfort på Finnairs nye A350

Finnair A350XWB Business Class 2

Herover: På Finnairs nye Business Class har alle adgang til midtergangen

Finnair A350XWB Economy Class 2

Herover: Også på Economy Class er forskellen til at tage og føle på, bl.a. med større skærme og stik til telefoner og iPads.

Finnair A350 XWB Economy Class