RSS

BREAKING NEWS

Nu kommer ruten til “Nordens Venedig”…. i Rusland!

Af Kenneth Karskov // Snart bliver det igen muligt at flyve direkte fra København til en af Ruslands smukkeste byer. "Nordens Venedig" rummer over fem millioner indbyggere og har fået sit tilnavn på grund af byens mange kanaler. Det er det russiske flysels…

Ny rute til Singapore

Af Kenneth Karskov // “Vi holder ord og fortsætter med at ekspandere vores netværk af asiatiske destinationer”, siger Rafał Milczarski, øverste direktør i det polske medlem af Star Alliance, LOT Polish Airlines. Med de ord kan han løfte sløret for flyselskabe…

Største vinterprogram i 94 år

Af Kenneth Karskov // Finnair gør klar til det største vinterprogram nogensinde i flyselskabets 94- årige historie. Den store vintersatsning inkluderer 64 planlagte afgange hver uge til sol og varme i Asien, Nord- og Centralamerika, bl.a. 16 ugentlige afgange…

  • 1
  • 2
  • 3

Første gang i tre år: Nyt flyselskab bestiller A380

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Det japanske flyselskab ANA har bestilt tre eksemplarer af verdens største passagerfly, Airbus A380. Det er første gang i tre år, at der kommer et nyt flyselskab på banen til dobbeltdækkerflyet.

Det er gode nyheder for den europæiske flyproducent Airbus, for selvom en perlerække af verdens førende flyselskaber opererer kæmpeflyet, så bestiller de ikke flere eksemplarer og nye flyselskaber står heller ikke i kø for at købe det gigantiske fly.

Airbus har ellers lavet undersøgelser, der påviser at passagererne er glade for ‘hvalen’, som den ofte kaldes. Ifølge undersøgelserne vælger passagerne aktivt flyselskaber og ruter med den store maskine, og kundetilfredsheden er højere end på andre flytyper,

De fleste flyselskaberne vælger alligevel de nye, lidt mindre flytyper som Boeings B787 Dreamliner eller Airbus’ nye A350, der begge kun har to motorer og er mere brændstoføkonomiske. Disse maskiner er nemmere at fylde med passagerer og dermed få en god økonomi ud af.

ANA vil få leveret det første af de tre Airbus A380 i 2018, og planlægger at bruge det på ruten til Hawaii. De amerikanske ferieøer er et meget stort turistmål for japanske turister, så det kan indikere, at ANA vil gå for en version med et mange sæder i stil med den A380 Emirates sender til København med 615 sæder, fremfor en version med ypperlig luksus med bar, brusebad, små lejligheder.

Den nye ordre på A380’eren skal ses i lyset af interne forhold i den japanske flybranche. Airbus var tidligere lykkedes med at sælge seks eksemplarer af kæmpeflyet til det japanske flyselskab Skymark, men selskabet kunne ikke overholde betalingerne og endte med en betalingsstandsning.

ANA, der nu har bestilt de tre Airbus A380, ejer 16,5% af det skrantende selskab Skymark, og er involveret restruktureringsplanen for selskabet. Således bliver der spekuleret i, at der kan være tale om en måde for ANA at afregne Skymarks gamle udestående med Airbus på.

Kilde: http://asia.nikkei.com/Business/Companies/ANA-to-buy-Airbus-A380-jumbo-jets-boost-Hawaii-service