RSS

BREAKING NEWS

Officielt: Royal Jordanian åbner rute til København

Af Kenneth Karskov // Så er det officielt: København får endnu en interkontinental rute, når flyselskabet Royal Jordanian begynder at flyve mellem København og Jordans hovedstad, Amman, d. 3. juni 2018. "København bliver den 45. destination i Royal Jordani…

A380 reddet - Emirates bestiller 36 fly mere

Af Kenneth Karskov // Emirates køber 20 nye dobbeltdækkerfly og får en option på yderligere 16 eksemplarer af verdens største passagerfly, og dermed kan Airbus holde gang i produktionen af det enorme fly frem til 2029. Der er et nærmest symbiotisk forhold …

Det vrimler med nye USA ruter - og nu kommer tre mere...!

Af Kenneth Karskov // Icelandair har allerede to nye amerikanske destinationer på tapetet i 2018 - Dallas og Cleveland - men nu tilføjer selskabet yderligere tre byer i USA til deres rutenetværk. To af de nye destinationer har Icelandair tidligere fløjet t…

  • 1
  • 2
  • 3

Københavns Lufthavn slår rekord – og bygger ud

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

På årets sidste dag nåede Københavns Lufthavn en milepæl. For første gang rundede lufthavnen 29 millioner passagerer.

“29 millioner rejsende på et år er rigtig mange mennesker. Faktisk svarer det til i snit 79.500 om dagen – og det er altså flere mennesker end antallet af indbyggere i større danske byer som Randers, Esbjerg og Roskilde,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i lufthavnen.

Dermed bliver der også slået et streg under behovet for en udvidelse af lufthavnen. Lufthavnen lancerede i december en plan for at kunne modtage 40 millioner passagerer i fremtiden.

“Trafikken her i Københavns Lufthavn er vokset markant de senere år, og væksten fortsætter. Vi har brug for mere plads, både til passagerer og bagage, ligesom vi har brug for standpladser og gates til flere fly,” siger Københavns Lufthavns adm. direktør, Thomas Woldbye.

Udbygningen af Københavns Lufthavn beløber sig til ca. 20 mia. kr. og giver lufthavnen markant mere plads. Antallet af standpladser går fra 78 til 124, og det er nødvendigt for lufthavnen regner med, at de 11 millioner ekstra passagerer ekstra i forhold til i dag kommer fra flere afgange, bl.a. 17 nye oversøiske ruter. Der er i dag 166 direkte ruter fra Københavns, heraf 36 direkte interkontinentale ruter til fjerne rejsemål.

“Danmark har brug for stærke forbindelser til resten af verden. Det kræver en stærk lufthavn, der er godt forbundet med flyruter over hele kloden. Københavns Lufthavn har i dag en position som Nordeuropas foretrukne knudepunktslufthavn. Den position vil vi fastholde,” siger Thomas Woldbye.