RSS

BREAKING NEWS

Indisk fly-topchef: Norden er interessant, men...

Af Kenneth Karskov // “Vi kan sagtens forestille os flere destinationer i Europa”, siger Guarang Shetty, en af de to øverstplacerede i det ambitiøse indiske flyselskab Jet Airways, til Flybranchen.dk. Jet Airways er Indiens næststørste flyselskab, kun over…

Lufthansa bekræfter: Vil købe Alitalia

Af Kenneth Karskov // Blot få dage efter Lufthansas delvise overtagelse af airberlin, er det store flyselskab nu ude at bekræfte, at det har budt på et andet skrantende flyselskab: Italienske Alitalia. Lufthansa har dog besluttet ikke at byde på hele Alita…

Se listen: SAS åbner 5 ny ruter fra København

Af Kenneth Karskov // SAS åbner 5 nye ruter fra København. Det sker i forbindelse med flyselskabets  sommerprogram 2018, som selskabet tager hul på d. 24. marts næste år. Fra Københavns Lufthavn vil der være direkte SAS-flyvninger til Mellemøstens Paris, B…

  • 1
  • 2
  • 3

Københavns Lufthavn slår rekord – og bygger ud

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

På årets sidste dag nåede Københavns Lufthavn en milepæl. For første gang rundede lufthavnen 29 millioner passagerer.

“29 millioner rejsende på et år er rigtig mange mennesker. Faktisk svarer det til i snit 79.500 om dagen – og det er altså flere mennesker end antallet af indbyggere i større danske byer som Randers, Esbjerg og Roskilde,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i lufthavnen.

Dermed bliver der også slået et streg under behovet for en udvidelse af lufthavnen. Lufthavnen lancerede i december en plan for at kunne modtage 40 millioner passagerer i fremtiden.

“Trafikken her i Københavns Lufthavn er vokset markant de senere år, og væksten fortsætter. Vi har brug for mere plads, både til passagerer og bagage, ligesom vi har brug for standpladser og gates til flere fly,” siger Københavns Lufthavns adm. direktør, Thomas Woldbye.

Udbygningen af Københavns Lufthavn beløber sig til ca. 20 mia. kr. og giver lufthavnen markant mere plads. Antallet af standpladser går fra 78 til 124, og det er nødvendigt for lufthavnen regner med, at de 11 millioner ekstra passagerer ekstra i forhold til i dag kommer fra flere afgange, bl.a. 17 nye oversøiske ruter. Der er i dag 166 direkte ruter fra Københavns, heraf 36 direkte interkontinentale ruter til fjerne rejsemål.

“Danmark har brug for stærke forbindelser til resten af verden. Det kræver en stærk lufthavn, der er godt forbundet med flyruter over hele kloden. Københavns Lufthavn har i dag en position som Nordeuropas foretrukne knudepunktslufthavn. Den position vil vi fastholde,” siger Thomas Woldbye.