RSS

BREAKING NEWS

Officielt: Royal Jordanian åbner rute til København

Af Kenneth Karskov // Så er det officielt: København får endnu en interkontinental rute, når flyselskabet Royal Jordanian begynder at flyve mellem København og Jordans hovedstad, Amman, d. 3. juni 2018. "København bliver den 45. destination i Royal Jordani…

A380 reddet - Emirates bestiller 36 fly mere

Af Kenneth Karskov // Emirates køber 20 nye dobbeltdækkerfly og får en option på yderligere 16 eksemplarer af verdens største passagerfly, og dermed kan Airbus holde gang i produktionen af det enorme fly frem til 2029. Der er et nærmest symbiotisk forhold …

Det vrimler med nye USA ruter - og nu kommer tre mere...!

Af Kenneth Karskov // Icelandair har allerede to nye amerikanske destinationer på tapetet i 2018 - Dallas og Cleveland - men nu tilføjer selskabet yderligere tre byer i USA til deres rutenetværk. To af de nye destinationer har Icelandair tidligere fløjet t…

  • 1
  • 2
  • 3

Nyt selskab fra British Airways: Trangt og skrabet – men billigt

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Det bliver trangt og skrabet – men billigt – at flyve over Atlanten med nyt lavprisselskab, som er udtænkt af British Airways, Iberia og Vueling.

“LEVEL” er navnet på det nye selskab, der skal tage konkurrencen op med Norwegian på de oversøiske flyvninger.

Flyselskabet vil starte med ruter fra Spanien, men senere er det planen at selskabet skal brede sig ud over Europa – præcis ligesom Norwegian har gjort det, så nordmændene i dag flyver til USA fra bl.a. Paris, London og Barcelona.

Netop Barcelona bliver udgangspunktet for de første LEVEL flyvninger. Destinationerne hedder fra starten af juni Los Angeles, Oakland ved San Fransisco, Buenos Aires og Punta Cana, men flere kan komme til.

Prismodellen vil blive baseret på one-way billetter fra 99 Euro (ca 750 danske kroner) uden bagage, mad eller sædereservation. Således er det tydeligt, at konkurrencen om lavprissegmentet på oversøiske flyrejser for alvor er i gang.

Selve flyvningerne vil blive udført af Iberia med to splinternye Airbus A330-200 fly. På flyet vil der være en økonomiklasse med 293 sæder med 30 tommer mellem rækkerne, hvilket placeret selskabet helt i bunden hvad angår benplads, samt 21 Premium Economy sæder med 37 tommer mellem stolene, som starter ved 599 Euro pr vej (ca. 4.495 danske kroner).

De dyrere billetter inkluderer mad og drikke samt bagage, mens de billigste billetter har hverken det ene eller det andet. Det understreger en trend, der peger i retning mod et mere og mere skrabet basisprodukt på de lange ruter, ligesom det kendes fra de korte flyvninger indenfor Europa.

Kilde: http://www.iagpress.com/