Emirates A380 (foto: Emirates / PR)

Flyselskab laver luftbro til Hajj

Det er en af årets helt store begivenheder i den arabiske verden, når muslimernes årlige pilgrimsrejse til den hellige by, Mekka, finder sted. Rejser du til eller via Mellemøsten i denne periode, vil du kunne møde passagerer i hvide klædedragter, kaldet “ihram”, som mænd bærer under pilgrimsfærden.

Saudi-Arabien forventer, at over to millioner mennesker vil søge mod Mekka sidst i august og først i september, og det kræver en ekstraordinær indsats hele vejen rundt, når så mange mennesker skal samles.

For flyselskabet Emirates er det ensbetydende med 57 ekstra flyvninger i dette tidsrum. De Forenede Arabiske Emirater er naboland til Saudi Arabien, og Emirates har planlagt 45 ekstra flyvninger til Jeddah og 12 ekstra flyvninger til Medina oveni de normale ruteflyvninger.

“At rejse til Hajj er en unik oplevelse for muslimer verden over, og vi forventer, at 20.000 pilgrimme vil rejse med os i år”, siger den kommercielle chef for Emirates operation i Mellemøsten, Senior Vice President Adil Al Ghaith.

Efterspørgslen er så stor, at Emirates indsætter verdens største passagerfly, Airbus A380, på nogle af disse korte flyvninger, hvilket betyder, at endnu flere kan komme med på Hajj-afgangene, samt at passagererne kan nyde godt af forholdene ombord på flyet.

Det er ikke kun passagerer fra de arabiske lande, som søger mod Mekka, så Emirates forventer mange rejsende fra Burma, Manchester, Mauritius, Jakarta, Karachi, Lagos og Nairobi, som flyver via Dubai.

Flyselskabet har derfor afsat særligt personale til at håndtere Hajj-passager i Dubai lufthavn. Disse flyvninger adskiller sig på flere punkter fra normale flyvninger, f.eks. kan passagererne på turen tilbage fra Jeddah medbringe fem liter helligt vand fra Zamzam-kilden i Mekka.

Hajj er hverken nogen billig eller særlig komfortabel oplevelse. Typisk foregår overnatningerne under de mest simple forhold og alternativt er prisen helt i vejret. Er du er interesseret i at blive klogere på, hvordan en pilgrimsrejse foregår, kan du læse denne veldokumenterede insider beskrivelse fra en Hajj pilgrimsfærd: (Link) Hajj, A Journey of a Lifetime: An Insiders Look


Posted

in

by