RSS

BREAKING NEWS

Officielt: Royal Jordanian åbner rute til København

Af Kenneth Karskov // Så er det officielt: København får endnu en interkontinental rute, når flyselskabet Royal Jordanian begynder at flyve mellem København og Jordans hovedstad, Amman, d. 3. juni 2018. "København bliver den 45. destination i Royal Jordani…

A380 reddet - Emirates bestiller 36 fly mere

Af Kenneth Karskov // Emirates køber 20 nye dobbeltdækkerfly og får en option på yderligere 16 eksemplarer af verdens største passagerfly, og dermed kan Airbus holde gang i produktionen af det enorme fly frem til 2029. Der er et nærmest symbiotisk forhold …

Det vrimler med nye USA ruter - og nu kommer tre mere...!

Af Kenneth Karskov // Icelandair har allerede to nye amerikanske destinationer på tapetet i 2018 - Dallas og Cleveland - men nu tilføjer selskabet yderligere tre byer i USA til deres rutenetværk. To af de nye destinationer har Icelandair tidligere fløjet t…

  • 1
  • 2
  • 3

Her er verdens 15 bedste flyselskaber i 2017

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Lille spejl på væggen dér, hvem er det bedste flyselskab i verden her?

Kåringer findes der mange af i flybranchen, men den årlige World Airline Awards, som analysefirmaet Skytrax står bag, har efterhånden fået status af, at være flybranchens svar på Oscar-uddelingen.

Og lad det være sagt med det samme: Det er de asiatiske og mellemøstlige selskaber, der dominerer toppen af listen.

På sidste års liste indtog Emirates førstepladsen efterfulgt af Qatar Airways som nummer to. Det er der nu lavet om på, så Emirates rykker ned som nummer fire, og Qatar Airways rykker op på førstepladsen.

Dermed kan Qatar Airways kalde sig for verdens bedste flyselskab.

Mens en række af flyselskaberne på Top 15 ikke flyver til og fra Danmark, så flyver det øverstplacerede flyselskab hele to gange dagligt til København. Mange danskere har dermed selv kunnet oplevet Qatar Airways service på selskabets Dreamliner flyv til Doha og derfra videre ud i verden.

Læs i øvrigt anmeldelsen af Qatar Airways her: Test: Qatar Airways København – Doha på Economy Class samt Test: Qatar Airways Business Class (Dreamliner)

Verdens 15 bedste flyselskaber

1 Qatar Airways
2 Singapore Airlines
3 ANA All Nippon Airways
4 Emirates
5 Cathay Pacific
6 EVA Air
7 Lufthansa
8 Etihad Airways
9 Hainan Airlines
10 Garuda Indonesia
11 Thai Airways
12 Turkish Airlines
13 Virgin Australia
14 SWISS
15 Qantas Airways

Kilde: Skytrax

Mens Qatar Airways indtager førstepladsen, så rykker Singapore Airlines op på andenpladsen. Singapore Airlines flyver direkte til København, og selskabet indsætter dets ypperste luksusfly på ruten til Danmark.

Singapore Airlines får også prisen for bedste Business Class sæde, hvilket du kan læse en grundig gennemgang af her: Test: Singapore Airlines Business Class.

På tredjepladsen kommer de japanske flyselskab ANA All Nippon Airways (som ikke har afgange til Danmark), og dernæst Emirates på fjerdepladsen, som dagligt sender verdens største passagerfly, Airbus A380, til København.

Hongkong-flyselskabet Cathay Pacific er nummer 5, mens EVA Air fra Taiwan indtager sjettepladsen. Første europæiske flyselskab på listen er Lufthansa på syvendepladsen, og dernæst skal vi ned til pladserne 12 og 14 for at finde flere europæere på listen.

Tolvtepladsen går til Turkish Airlines, der sidste år var bedste europæiske flyselskab, men som må overlade dén titel til Lufthansa i 2017. Lufthansa kan også glæde sig over at finde datterselskabets SWISS på plads 14 (læs anmeldelsen af SWISS her Test: SWISS Economy Class til Asien/), og faktisk er der mere godt nyt for et andet datterselskab, Austrian Airlines, er at finde på plads 17.

Lufthansas store europæiske konkurrenter er at finde længere nede ad listen. Mægtige Air France ligger på plads 17, KLM på plads 22 og British Airways helt nede på plads 40.

De nordiske flyselskaber begynder først at dukke op længere nede ad listen. Højst placerede nordiske flyselskab er Finnair på plads nr. 25, efterfulgt af Norwegian som kommer ind som nr. 28, dernæst SAS på 65. pladsen og til sidst Icelandair som nr. 82.

Udover listen med verdens bedste flyselskaber, så blev der også udråbt vindere i en række forskellige underkategorier.

Norwegian blev således kåret til verdens bedste lavprisselskab på oversøiske flyrejser og bedste lavprisselskab i Europa.

Thai Airways vinder prisen i kategorien “Verdens bedste Economy Class”. Thai Airways flyver dagligt fra København til Bangkok og i vintersæsonen også fra København til Phuket. Læs anmeldelse her Test: Thai Airways “Economy Class” København – Bangkok

Air Astana vinder for bedste flyselskabet i Centralasien og Indien samt for bedste personale på de kanter. Det er en vurdering, som er helt på sin plads set herfra – læs anmeldelsen af Air Astana her: Test: Air Astana – flyselskabet du ikke vidste, at du gerne ville rejse med

Bedste nordamerikanske flyselskab er Air Canada, verdens bedste lavprisselskab er Air Asia og bedste afrikanske flyselskab er Ethiopian.