RSS

BREAKING NEWS

Emirates gør klar til A380 nummer 100

Af Kenneth Karskov // Verdens største operatør af dobbeltdækkerflyet A380 gør klar til at modtage fly nummer 100. Det sker fredag den 3. november 2017. Over 80 millioner passagerer har siddet på en af Emirates snart hundrede eksemplarer af verdens største …

Godt nyt for dansk turisme: Kinesisk flyselskab til København

Af Kenneth Karskov // Københavns Lufthavn kan se frem til at kunne tilføje et kinesisk flyselskab til porteføljen fra næste forår. Kina er et af verdens største markeder fra flytrafik, og den danske turistbranche higer efter flere kinesiske turister til la…

Indisk fly-topchef: Norden er interessant, men...

Af Kenneth Karskov // “Vi kan sagtens forestille os flere destinationer i Europa”, siger Guarang Shetty, en af de to øverstplacerede i det ambitiøse indiske flyselskab Jet Airways, til Flybranchen.dk. Jet Airways er Indiens næststørste flyselskab, kun over…

  • 1
  • 2
  • 3

Dette SKAL du vide inden du booker airberlin

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

EU kommissionen har godkendt lånet fra den tyske stat til flyselskabet airberlin, der trådte i betalingsstandsning d. 15. august.

Det betyder, at airberlin kan fortsætte driften i yderligere en periode, og selskabets flyvninger vil således dukke op, når du søger efter billige flybilletter. Det er dog ikke uden risiko at booke ferien eller forretningsrejsen med airberlin.

airberlin måtte træde i betalingsstandsning, da storaktionæren Etihad trak det økonomiske tæppe væk under selskabet. Analytikere forventer, at det lån, som EU kommissionen nu har godkendt, vil kunne holde airberlin flyvende til november.

Således er konsekvensen af den nuværende betalingsstandsning ikke, at selskabets fly står på jorden og passagererne er strandet. Tværtimod flyver airberlin fortsat, ligesom det er muligt at booke fremtidige rejser med selskabet.

Hvis du vælger at booke med airberlin på nuværende tidspunkt, skal du være klar over, at det ikke er muligt at få refunderet billetter eller tilbagebetalt skatter/afgifter, mens selskabet er i betalingsstandsning.

airberlin er heller ikke i stand til at udbetale kompensation ved f.eks. forsinkelser eller skade på bagage, og i værste fald vil din billet være tabt, hvis betalingsstandsningen ender i en konkurs.

airberlins bonusprogram Topbonus er også ramt af betalingsstandsning, mens selskabets østrigske arm, NIKI, er ikke det. Dette selskab blev stiftet af den tidligere racerkører Niki Lauda, siden solgt til airberlin, men efterfølgende skilt ud fra hovedforretningen.