RSS

BREAKING NEWS

Officielt: Royal Jordanian åbner rute til København

Af Kenneth Karskov // Så er det officielt: København får endnu en interkontinental rute, når flyselskabet Royal Jordanian begynder at flyve mellem København og Jordans hovedstad, Amman, d. 3. juni 2018. "København bliver den 45. destination i Royal Jordani…

A380 reddet - Emirates bestiller 36 fly mere

Af Kenneth Karskov // Emirates køber 20 nye dobbeltdækkerfly og får en option på yderligere 16 eksemplarer af verdens største passagerfly, og dermed kan Airbus holde gang i produktionen af det enorme fly frem til 2029. Der er et nærmest symbiotisk forhold …

Det vrimler med nye USA ruter - og nu kommer tre mere...!

Af Kenneth Karskov // Icelandair har allerede to nye amerikanske destinationer på tapetet i 2018 - Dallas og Cleveland - men nu tilføjer selskabet yderligere tre byer i USA til deres rutenetværk. To af de nye destinationer har Icelandair tidligere fløjet t…

  • 1
  • 2
  • 3

Dette SKAL du vide inden du booker airberlin

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

EU kommissionen har godkendt lånet fra den tyske stat til flyselskabet airberlin, der trådte i betalingsstandsning d. 15. august.

Det betyder, at airberlin kan fortsætte driften i yderligere en periode, og selskabets flyvninger vil således dukke op, når du søger efter billige flybilletter. Det er dog ikke uden risiko at booke ferien eller forretningsrejsen med airberlin.

airberlin måtte træde i betalingsstandsning, da storaktionæren Etihad trak det økonomiske tæppe væk under selskabet. Analytikere forventer, at det lån, som EU kommissionen nu har godkendt, vil kunne holde airberlin flyvende til november.

Således er konsekvensen af den nuværende betalingsstandsning ikke, at selskabets fly står på jorden og passagererne er strandet. Tværtimod flyver airberlin fortsat, ligesom det er muligt at booke fremtidige rejser med selskabet.

Hvis du vælger at booke med airberlin på nuværende tidspunkt, skal du være klar over, at det ikke er muligt at få refunderet billetter eller tilbagebetalt skatter/afgifter, mens selskabet er i betalingsstandsning.

airberlin er heller ikke i stand til at udbetale kompensation ved f.eks. forsinkelser eller skade på bagage, og i værste fald vil din billet være tabt, hvis betalingsstandsningen ender i en konkurs.

airberlins bonusprogram Topbonus er også ramt af betalingsstandsning, mens selskabets østrigske arm, NIKI, er ikke det. Dette selskab blev stiftet af den tidligere racerkører Niki Lauda, siden solgt til airberlin, men efterfølgende skilt ud fra hovedforretningen.