RSS

BREAKING NEWS

Officielt: Royal Jordanian åbner rute til København

Af Kenneth Karskov // Så er det officielt: København får endnu en interkontinental rute, når flyselskabet Royal Jordanian begynder at flyve mellem København og Jordans hovedstad, Amman, d. 3. juni 2018. "København bliver den 45. destination i Royal Jordani…

A380 reddet - Emirates bestiller 36 fly mere

Af Kenneth Karskov // Emirates køber 20 nye dobbeltdækkerfly og får en option på yderligere 16 eksemplarer af verdens største passagerfly, og dermed kan Airbus holde gang i produktionen af det enorme fly frem til 2029. Der er et nærmest symbiotisk forhold …

Det vrimler med nye USA ruter - og nu kommer tre mere...!

Af Kenneth Karskov // Icelandair har allerede to nye amerikanske destinationer på tapetet i 2018 - Dallas og Cleveland - men nu tilføjer selskabet yderligere tre byer i USA til deres rutenetværk. To af de nye destinationer har Icelandair tidligere fløjet t…

  • 1
  • 2
  • 3

easyJet med rute fra Danmark til Sverige

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Perfekte løjper, smukke snelandskaber og vintersol på næsen venter, når easyJet supplererer selskabets ruter fra København til storbyerne London, Paris og Milano med en direkte vinterrute til Sveriges bedste skidestinationer.

I den kommende skisæson bliver det muligt at flyve direkte fra København til Åre Östersund (lufthavnskode: OSD), som er Sveriges 8. største lufthavn. Lufthavnen ligger 10 km vest for Östersund og 85 km øst for Åre.

”Vi danskere tager allerede i stor stil til en lang række populære skisportssteder i Sverige. Nu bliver det nemmere at komme på ski i det nordligste Sverige, Åre og Vemdale”, siger Anna Kron Boysen, Senior PR Manager, VisitSweden.

I flybranchen taler luftfartselskaberne ofte om, at “trafik avler trafik”. Det betyder, at selvom der ikke er stor efterspørgsel efter en given rute på forhånd, så vil alene rutens tilstedeværelse tiltrække nysgerrige turister, hvis det er billigt nok.

Da easyJet sidste år begyndte med direkte flyvninger fra London til Åre steg antallet af britiske turister med 35 procent.

Første fly fra København til Åre Östersund afgår d. 16. december 2017, og easyJet vil flyve rute én gang om ugen – hver lørdag – frem til påske 2018.

Åre
Åre bliver kaldt Sveriges skihovedstad. Fra Åre By tager man liften op til toppen af Åreskutan, som ligger 1.420 meter over havet. Herfra er udsigten betagende og skiløbet fantastisk – såvel på som uden for pisten.

Vemdalen
Højt placeret over havet ligger Vemdalen. De seneste sæsoner er området blevet opgraderet med seks nye 6-stols ekspreslifter og flere nye nedfarter, og så er området velsignet af store faldhøjder.

Östersund
Östersund er en rigtig vintersportsby. Området er især kendt for det fabelagtige langrendsløb med 90 km sporsystem. Havnen, eller Vinterparken som den kaldes, er også udgangspunkt for snescooter-safari, heste- og hundeslædekørsel, etc.