RSS

BREAKING NEWS

Nu kommer ruten til “Nordens Venedig”…. i Rusland!

Af Kenneth Karskov // Snart bliver det igen muligt at flyve direkte fra København til en af Ruslands smukkeste byer. "Nordens Venedig" rummer over fem millioner indbyggere og har fået sit tilnavn på grund af byens mange kanaler. Det er det russiske flysels…

Ny rute til Singapore

Af Kenneth Karskov // “Vi holder ord og fortsætter med at ekspandere vores netværk af asiatiske destinationer”, siger Rafał Milczarski, øverste direktør i det polske medlem af Star Alliance, LOT Polish Airlines. Med de ord kan han løfte sløret for flyselskabe…

Største vinterprogram i 94 år

Af Kenneth Karskov // Finnair gør klar til det største vinterprogram nogensinde i flyselskabets 94- årige historie. Den store vintersatsning inkluderer 64 planlagte afgange hver uge til sol og varme i Asien, Nord- og Centralamerika, bl.a. 16 ugentlige afgange…

  • 1
  • 2
  • 3

Emirates gør klar til A380 nummer 100

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Verdens største operatør af dobbeltdækkerflyet A380 gør klar til at modtage fly nummer 100. Det sker fredag den 3. november 2017.

Over 80 millioner passagerer har siddet på en af Emirates snart hundrede eksemplarer af verdens største passagerfly. Emirates satte det første A380 i drift for ni år siden, og i dag bruger selskabet det store fly på 45 ruter, bl.a. på strækningen mellem København og Dubai.

“A380-flyet er og vil fortsat være meget populært blandt vores kunder, og mange planlægger bevidst deres rejse, så de kan flyve med A380. Men vi hviler ikke på laurbærrene, og vi investerer løbende i at forbedre vores produkt, så vi fortsat kan tilbyde vores kunder den bedst mulige inflight-oplevelse,” siger Sir Tim Clark, president for Emirates Airline.

Over årene har flyene gennemgået en række forbedringer, bl.a. er der kommet USB stik i sæderne, som gør det muligt at oplade mobile enheder undervejs, der er introduceret et nyt underholdningssystem og så er bagageboksene blevet flyttet på øverste dæk, så kabinen opleves mere rummelig.

Emirates har flere unikke features på det store fly, bl.a. den store bar med plads til 26 passagerer. Dertil kommer brusekabiner på de af selskabets A380 som også har First Class, hvilket dog ikke er tilfældet på ruten til København.

Til gengæld er det bemærkelsesværdigt, at selvom A380 flyet er landet dagligt i København siden 2015, så tiltrækker dobbeltdækkerflyet stadig masser af opmærksomhed. Ved hver afgang tager adskillige passagerer selfies med det store fly i baggrunden, hvilket understreger at nok har flyet været i luften mere end et årti, men det er stadig ikke hverdagskost med en tur på verdens største passagerfly.