RSS

BREAKING NEWS

Officielt: Royal Jordanian åbner rute til København

Af Kenneth Karskov // Så er det officielt: København får endnu en interkontinental rute, når flyselskabet Royal Jordanian begynder at flyve mellem København og Jordans hovedstad, Amman, d. 3. juni 2018. "København bliver den 45. destination i Royal Jordani…

A380 reddet - Emirates bestiller 36 fly mere

Af Kenneth Karskov // Emirates køber 20 nye dobbeltdækkerfly og får en option på yderligere 16 eksemplarer af verdens største passagerfly, og dermed kan Airbus holde gang i produktionen af det enorme fly frem til 2029. Der er et nærmest symbiotisk forhold …

Det vrimler med nye USA ruter - og nu kommer tre mere...!

Af Kenneth Karskov // Icelandair har allerede to nye amerikanske destinationer på tapetet i 2018 - Dallas og Cleveland - men nu tilføjer selskabet yderligere tre byer i USA til deres rutenetværk. To af de nye destinationer har Icelandair tidligere fløjet t…

  • 1
  • 2
  • 3

Lufthansas lavprisselskab “overtager” airberlins ruter til København

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Det Lufthansa-ejede lavprisselskab Eurowings åbner to nye ruter til København. Der er tale om ruter, som airberlin har befløjet i adskillige år, nemlig København – Berlin samt København – Düsseldorf.

De to ruteåbninger er interessante i lyset af airberlins økonomiske problemer. Spillet om, hvem der skal overtage airberlins aktiviteter er i fuld gang, og Eurowings er bejler til en del af selskabet.

Eurowings’ talsmand, Klaus Pokorny, ser dog ikke en sammenhæng mellem airberlins udfordringer og de nye Eurowings ruter.

“Vi vælger nye destinationer og tilføjer afgange til eksisterende ruter, når vi ser mulighed for organisk vækst eller en øget efterspørgsel i markedet,” lyder hans korte svar til Flybranchen.dk.

Det kan dog være svært at pege på, at netop disse forhold skulle gøre sig gældende på København-Berlin eller København-Düsseldorf ruterne.

Udefra set ligner det mere, at Eurowings prøver at gå pro-aktivt til værks og allerede nu gå på rov i airberlins rutenetværk.

Måske vurderer Eurowings endda, at airberlin ikke holder januar måned ud, og på den måde vil Lufthansas lavprisselskab forsøge at skærme sig mod den kommende konkurrence med de nye ruter.

airberlins skæbne er endnu ikke endeligt afgjort, og flere selskaber er med i spillet om det skrantende tyske flyselskab. bl.a. easyJet, der har udtrykt interesse i at overtage det skrantende selskab korte ruter.

Dermed kan easyJet potentielt blive en markant konkurrent til Eurowings og Lufthansa, og den situation vil Eurowings gerne være på forkant med.

De nye Eurowings ruter fra København åbner d. 15. januar 2018. Til en begyndelse vil Eurowings flyve tre gange om dagen til Düsseldorf samt én gang dagligt til Berlin.