RSS

BREAKING NEWS

Emirates gør klar til A380 nummer 100

Af Kenneth Karskov // Verdens største operatør af dobbeltdækkerflyet A380 gør klar til at modtage fly nummer 100. Det sker fredag den 3. november 2017. Over 80 millioner passagerer har siddet på en af Emirates snart hundrede eksemplarer af verdens største …

Godt nyt for dansk turisme: Kinesisk flyselskab til København

Af Kenneth Karskov // Københavns Lufthavn kan se frem til at kunne tilføje et kinesisk flyselskab til porteføljen fra næste forår. Kina er et af verdens største markeder fra flytrafik, og den danske turistbranche higer efter flere kinesiske turister til la…

Indisk fly-topchef: Norden er interessant, men...

Af Kenneth Karskov // “Vi kan sagtens forestille os flere destinationer i Europa”, siger Guarang Shetty, en af de to øverstplacerede i det ambitiøse indiske flyselskab Jet Airways, til Flybranchen.dk. Jet Airways er Indiens næststørste flyselskab, kun over…

  • 1
  • 2
  • 3

Lufthansas lavprisselskab “overtager” airberlins ruter til København

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Det Lufthansa-ejede lavprisselskab Eurowings åbner to nye ruter til København. Der er tale om ruter, som airberlin har befløjet i adskillige år, nemlig København – Berlin samt København – Düsseldorf.

De to ruteåbninger er interessante i lyset af airberlins økonomiske problemer. Spillet om, hvem der skal overtage airberlins aktiviteter er i fuld gang, og Eurowings er bejler til en del af selskabet.

Eurowings’ talsmand, Klaus Pokorny, ser dog ikke en sammenhæng mellem airberlins udfordringer og de nye Eurowings ruter.

“Vi vælger nye destinationer og tilføjer afgange til eksisterende ruter, når vi ser mulighed for organisk vækst eller en øget efterspørgsel i markedet,” lyder hans korte svar til Flybranchen.dk.

Det kan dog være svært at pege på, at netop disse forhold skulle gøre sig gældende på København-Berlin eller København-Düsseldorf ruterne.

Udefra set ligner det mere, at Eurowings prøver at gå pro-aktivt til værks og allerede nu gå på rov i airberlins rutenetværk.

Måske vurderer Eurowings endda, at airberlin ikke holder januar måned ud, og på den måde vil Lufthansas lavprisselskab forsøge at skærme sig mod den kommende konkurrence med de nye ruter.

airberlins skæbne er endnu ikke endeligt afgjort, og flere selskaber er med i spillet om det skrantende tyske flyselskab. bl.a. easyJet, der har udtrykt interesse i at overtage det skrantende selskab korte ruter.

Dermed kan easyJet potentielt blive en markant konkurrent til Eurowings og Lufthansa, og den situation vil Eurowings gerne være på forkant med.

De nye Eurowings ruter fra København åbner d. 15. januar 2018. Til en begyndelse vil Eurowings flyve tre gange om dagen til Düsseldorf samt én gang dagligt til Berlin.