RSS

BREAKING NEWS

Her er verdens 10 bedste flyselskaber ifølge Tripadvisor

Af Kenneth Karskov // Tripadvisor har afholdt deres årlige Travelers' Choice prisuddeling, og i 2018 er det Singapore Airlines, som rejsesiden kårer til verdens bedste flyselskab. Tripadvisors liste er baseret på de mange anmeldelser, som millioner af brug…

4 millioner har fløjet med Norwegian mellem Aalborg og København

Af Kenneth Karskov // Otte gange om dagen flyver Norwegian på indenrigsstrækningen mellem København og Aalborg. Med årene er det blevet til rigtigt mange passagerer, og nu kan flyselskabet meddelele, at de har rundet 4 millioner rejsende på strækningen. ”T…

Icelandair får fabriksnye fly

Af Kenneth Karskov // Bedre plads i kabinen og nye vinduer med bedre udsyn. Sådan præsenterer Icelandair fordelene for passagererne ved deres nye fly, Boeing 737 MAX 8. Det islandske flyselskab har længe været trofast overfor Boeing og har en lang traditio…

  • 1
  • 2
  • 3

Lufthansas lavprisselskab “overtager” airberlins ruter til København

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Det Lufthansa-ejede lavprisselskab Eurowings åbner to nye ruter til København. Der er tale om ruter, som airberlin har befløjet i adskillige år, nemlig København – Berlin samt København – Düsseldorf.

De to ruteåbninger er interessante i lyset af airberlins økonomiske problemer. Spillet om, hvem der skal overtage airberlins aktiviteter er i fuld gang, og Eurowings er bejler til en del af selskabet.

Eurowings’ talsmand, Klaus Pokorny, ser dog ikke en sammenhæng mellem airberlins udfordringer og de nye Eurowings ruter.

“Vi vælger nye destinationer og tilføjer afgange til eksisterende ruter, når vi ser mulighed for organisk vækst eller en øget efterspørgsel i markedet,” lyder hans korte svar til Flybranchen.dk.

Det kan dog være svært at pege på, at netop disse forhold skulle gøre sig gældende på København-Berlin eller København-Düsseldorf ruterne.

Udefra set ligner det mere, at Eurowings prøver at gå pro-aktivt til værks og allerede nu gå på rov i airberlins rutenetværk.

Måske vurderer Eurowings endda, at airberlin ikke holder januar måned ud, og på den måde vil Lufthansas lavprisselskab forsøge at skærme sig mod den kommende konkurrence med de nye ruter.

airberlins skæbne er endnu ikke endeligt afgjort, og flere selskaber er med i spillet om det skrantende tyske flyselskab. bl.a. easyJet, der har udtrykt interesse i at overtage det skrantende selskab korte ruter.

Dermed kan easyJet potentielt blive en markant konkurrent til Eurowings og Lufthansa, og den situation vil Eurowings gerne være på forkant med.

De nye Eurowings ruter fra København åbner d. 15. januar 2018. Til en begyndelse vil Eurowings flyve tre gange om dagen til Düsseldorf samt én gang dagligt til Berlin.