RSS

BREAKING NEWS

Nu kommer ruten til “Nordens Venedig”…. i Rusland!

Af Kenneth Karskov // Snart bliver det igen muligt at flyve direkte fra København til en af Ruslands smukkeste byer. "Nordens Venedig" rummer over fem millioner indbyggere og har fået sit tilnavn på grund af byens mange kanaler. Det er det russiske flysels…

Ny rute til Singapore

Af Kenneth Karskov // “Vi holder ord og fortsætter med at ekspandere vores netværk af asiatiske destinationer”, siger Rafał Milczarski, øverste direktør i det polske medlem af Star Alliance, LOT Polish Airlines. Med de ord kan han løfte sløret for flyselskabe…

Største vinterprogram i 94 år

Af Kenneth Karskov // Finnair gør klar til det største vinterprogram nogensinde i flyselskabets 94- årige historie. Den store vintersatsning inkluderer 64 planlagte afgange hver uge til sol og varme i Asien, Nord- og Centralamerika, bl.a. 16 ugentlige afgange…

  • 1
  • 2
  • 3

Er du tit i Thailand: Her er ny mulighed for bonuspoint

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Rejser du ofte til Thailand, er du sikkert stødt på maskinerne fra Bangkok Airways i lufthavnen. De farverige fly emmer af sol og sommer, og mange af dem er sågar bemalet med motiver fra en god strandferie: Sand, vand, parasoller, fisk og blå skyer.

Nu bliver det nemmere at optjene bonuspoint på det “lille” thailandske flyselskab, der hvert år transporterer over fem millioner passagerer på korte ruter i Thailand og Asien.

Bangkok Airways flyver blandt andet på den populære rute mellem Bangkok og ferieøen Koh Samui. Det er Bangkok Airways, der ejer lufthavnen på Koh Samui, og derfor flyver Thai Airways kun enkelt daglige rundture, mens Bangkok Airways står for langt størstedelen af trafikken til Thailands næststørste ø.

Så indgår Koh Samui i dine rejseplaner, så er der stor chance for, at du kommer til at sidde på et Bangkok Airways fly. Det samme gælder, hvis du besøger Trat eller Sukhotai i Thailand, for også disse to lufthavne er ejet af Bangkok Airways.

Derudover flyver selskabet til en række internationale destinationer fra Bangkok, bl.a. den populære turistrute til Siem Reap i Cambodia. Denne by er udgangspunkt for udforskning af det historiske tempelkompleks Angkor Wat. Dertil kommer regionale ruter fra den thailandske hovedstad til Bangladesh, Kina, Indien, Laos, Malaysia, Myanmar (tidl. Burma), Singapore, Vietnam samt en lang række indenrigsruter i Thailand.

Der er ingen skam i at flyve med Bangkok Airways, nærmest tværtimod. Selskabet markedsfører sig som “Asia’s Boutique Airline” og satser på god service og gratis forplejning ombord. Så der er et vist element af “gode gamle dage” over en tur med Bangkok Airways, der flere gange er hædret for sit høje serviceniveau. Senest af Skytrax, som har udråbt selskabet som det bedste regionale flyselskab i verden anno 2017.

HIdtil har det dog været svært, at få flyvninger med Bangkok Airways til at give bonuspoint. Selskabet har sit eget bonusprogram – FlyerBonus – men hvis man blot foretager en enkelt flyvning eller to om året på Bangkok Airways, så samler man aldrig point nok til, at det batter noget. Dette program har desuden få andre flypartnere, og ingen af disse flyver pt. flyver til Danmark, så i praksis er programmet ikke brugbart.

Nu kommer der en mulighed, som kan være interessant for et større antal danskere. Qatar Airways har nemlig indgået en aftale med Bangkok Airways, så medlemmer af Qatars bonusprogram Qmiles kan optjene point, når de flyver med Bangkok Airways.

Med tanke på, hvor mange danskere som Qatar Airways sender til Thailand hver eneste dag, så skal der sikkert være en del, som optjener deres point i Qmiles. For disse rejsende vil der være lidt ekstra at hente til bonuskontoen, når turen fortsætter til ferieøen Koh Samui eller til Angkor Wat i Cambodia.

Qatar Airways flyver selv til Bangkok, Phuket, Chiang Mai (fra 12. december 2017) samt Pattaya (fra 26. januar 2018), men ikke til Koh Samui. Så rejsende der skal videre til Koh Samui vil fortsætte turen på en af de mange codeshare afgange med Bangkok Airways – og nu også få bonuspoint for turen.