RSS

BREAKING NEWS

Nu kan du betale sædegebyret med bonuspoint

Af Kenneth Karskov // Gratis flybilletter, opgraderinger og hotelværelser. Det er mange muligheder for at bruge bonuspoint, men i takt med at de traditionelle flyselskaber er begyndt at opkræve gebyrer for ting, der tidligere var en del af flybillettens pris,…

Nu kommer der lavprisfly mellem Europa og Indien

Af Kenneth Karskov // Det islandske lavprisselskab WOW air har annonceret, at de vil åbne en rute til den indiske hovedstad Delhi. Dermed tager islændingene hul på en ny æra, hvor det bliver muligt at flyve lavpris til verdens største demokrati. Hidtil har…

Når flyselskaber sponserer fodbold... og det stikker af for dem

Af Kenneth Karskov // I sidste måned kunne Qatar Airways meddele, at de bliver ny sponsor for det italienske fodboldhold AS Roma. Dermed kommer flyselskabets navn på maven af de ikoniske bordeauxrøde trøjer indtil sommeren 2021. AS Roma er et af Italiens s…

  • 1
  • 2
  • 3

Nu også Singapore Airlines: Gebyr for at vælge sæde

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Flyselskabet Singapore Airlines har d. 20. januar indført et gebyr for at vælge sæde på selskabets afgange til Asien, Australien, Europa og USA.

Det har tidligere været gratis for passagerer, der rejste med det 5-stjernede flyselskab, men fremover vil et helt normalt sæde bagest i flyet koste 95 kroner (USD 15) pr. vej – og de gode pladser ved nødudgangen endda seks gange så meget.

Dermed er Singapore Airlines det seneste i rækken af flyselskaber, som indfører betaling for at vælge siddepladser på forhånd, og hvis du ikke betaler, kan du i værste fald risikere, at familien bliver splittet ad på den lange flyrejse.

Priserne er afhængige af din rejserute, når du flyver med Singapore Airlines. Selskabets destinationer er inddelt i 4 “bånd”, hvor de korte asiatiske flyvninger er de billigste, ruterne til Australien er lidt dyrere, så kommer de europæiske destinationer og til sidst er USA-ruterne de allerdyreste.

Priser for sædereservation på København – Singapore ruten:

– 95 kroner (USD 15) for et standard sæde bagest i flyet.
– 155 kroner (USD 25)for den forreste del af Economy Class kabinen
– 550 kroner (USD 90)for en plads ved nødudgangen
– Bemærk at alle priser herover er pr. person pr. vej

Passagerer på Premium Economy, Business Class samt First Class skal dog ikke betale for sædereservation. Denne service er fortsat inkluderet i billettens pris for disse passagerer.

For Economy Class passagerer er billedet lidt mere mudret. Her er dine muligheder – og sågar gratis valgmuligheder – afhængig af hvilken booking klasse billetten er udstedt i.

Economy Class passagerer med de fleksible billetter i booking klasserne:
– Y, B, og E kan gratis vælge mellem den forreste del af flyet og standard pladser (men ikke ved nødudgangen)
– M, H og W kan gratis vælge standard sæder bagest i flyet
– Q, N, V og K skal betale for at vælge sæde på forhånd

De fleste turister rejser i de sidste fire bookingklasser, som er de billigste billetter med Singapore Airlines. Disse billetter kan hverken ændres, refunderes eller opgraderes mod point, men indeholder til gengæld 30 kg gratis bagage. Fremover skal passagererne med disse billetter betale for pladsreservation.